Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 24-9-2002
Subsidie hooiberg
De eigenaar van het gemeentelijk monument de hooiberg in ´t Laar krijgt een tegemoetkoming in de kosten van vervanging en/of restauratie van ´beeldbepalende, kwetsbare elementen´ van de hooiberg, zoals het rieten dak. Het subsidiebedrag bedraagt 60% van de kosten.

Subsidieverzoek bibliotheek
Het college is in principe bereid om in te gaan op het verzoek van de openbare bibliotheek in Oirschot om extra subsidie te geven voor de huur en inrichting van het nieuwe gebouw en een versnelde afschrijving van de inrichting en inventaris. Voordat het voorstel naar de raad gaat, worden eerst de commissies voor Financiën en voor Welzijn, Sociale Zaken en Onderwijs gehoord.

Monumentenvergunningen
Er zijn enkele aanvragen voor een monumentenvergunning door het college goedgekeurd. Het betreft vergunningen voor de restauratie van de zuilen van de kapel van de H. Eik, de restauratie van glas-in-loodramen van de Andreaskerk, het metsel- en voegwerk en de natuursteen van de losse toren bij het kerkhof in Oostelbeers en diverse restauratie- en onderhoudswerken aan de Willibrorduskerk in Middelbeers.

Aanvullend leerlingenvervoer
Het leerlingenvervoer naar scholen voor speciaal onderwijs in Eindhoven en Boxtel wordt iets aangepast. Een aantal scholen hebben namelijk hun eindtijden veranderd, waardoor het niet meer mogelijk is om met hetzelfde aantal ritten alle kinderen op tijd op te halen. Het college heeft daarom besloten om drie extra ritten van Eindhoven naar Oirschot uit te laten voeren, en één extra rit van Boxtel naar Oirschot. De extra kosten die dit voor de taxibedrijven met zich meebrengt, worden door de gemeente vergoed.
24-9-2002 (nieuw)
17-09-2002