Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 3-10-2002
Persberichten van donderdagmiddag 3 oktober Martin Panman 06-51611628

Diefstal uit auto

ERICA Op 3 oktober deed een 45 jarige man uit Emmen aangifte van diefstal uit zijn auto. De inbraak gebeurde in de Overweg in Erica tussen 01.30 uur en 7.30 uur. Door het linkerslot van de auto te forceren kreeg de inbreker toegang tot de auto. Uit de auto is een radio cd speler en een mobiele telefoon gestolen.

Twee verdachten aangehouden wegens autodiefstal

HOOGEVEEN Na een achtervolging zijn er twee mensen aangehouden wegens verdenking op autodiefstal. Vanmiddag zag de politie dat met een gestolen auto werd gereden op de mr. Cramerweg in de richting van Hoogeveen. De bestuurder negeerde diverse stoptekens en ging er vandoor. Ook het blauwe zwaailicht en serene hielpen niet. Hierna volgde een achtervolging, waarbij de bestuurder diverse rode verkeerslichten negeerde. Uiteindelijk reed de bestuurder zich klem in een doodlopende weg. Twee personen van respectievelijk 42 en 30 jaar zijn aangehouden en een 3e wist te ontkomen.

Inbraak in kapsalon

EMMEN Op 3 oktober is er in de Nijkampweg ingebroken in een kapsalon. De daders zijn via een bovenlicht naar binnengekomen. Er zijn o.a scharen, een tondeuse en diverse haarproducten meegenomen. De 35 jarige eigenaar deed aangifte.

Hennepkwekerij opgeruimd

ASSEN Woensdag is een hennepkwekerij op gerold aan de Tienlanden in Assen. De politie kwam de kwekerij op het spoor na tips uit de omgeving. Op de zolder van de woning werd een professionele kwekerij aangetroffen. O.a. 112 stekjes van wietplanten zijn aangetroffen en 8 assimilatielampen. De 34 bewoner krijgt een proces-verbaal.

Vernielertjes

ASSEN Afgelopen weekeinde werden er op de Meanderschool in Assen 6 ruiten vernield. Door attente omwonenden kon de politie de zaak oplossen. Twee van de vier kinderen, van 8 en 9 jaar, bleken de ruiten te hebben ingeschopt. De andere twee stonden er bij en deden niets om de vernielingen tegen te houden. De totale schade bedraagt meer dan 1100 euro. In overleg met de ouder zal de schade vergoed worden.