Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 3-10-2002 Persbericht district Land van Cuijk

DRIE AUTO-INBREKERS AANGEHOUDEN, Oploo

Van woensdag op donderdag zijn op de Vloetweg in Oploo drie mannen, in de leeftijd van 20-22 jaar uit Litouwen, aangehouden als verdacht van inbraak in een auto. De politie kreeg een melding dat het drietal zich verdacht ophield bij de auto en ging terplaatse. Daarbij bleek dat er was ingebroken in het voertuig. Terplaatse is één van de verdachten aangehouden in een auto. De andere twee verdachten kwamen uit een tuin toen de speurhond arriveerde. Ook zij zijn aangehouden. De hond vond uiteindelijk in een tuin de achtergelaten buit, waaronder een radio-cdspeler en cds. Het drietal is ingesloten.

WINKELDIEF BEDREIGT AGENT, Boxmeer

Woensdagavond heeft een 29-jarige verdachte van winkeldiefstal een agent diverse malen bedreigd met de dood. De Nijmegenaar was samen met een 42-jarige Boxmeerse bij een kledingsuper aan de Kloostertuin in Boxmeer betrapt bij het stelen van kleding. Beiden zijn aangehouden voor winkeldiefstal. De man uitte al bij zijn aanhouding verbale bedreigingen met de dood naar de agent. Toen de man na zijn verhoor in vrijheid werd gesteld, wilde hij het bureau niet verlaten. Hij is daarop buitengezet en bedreigde de agent opnieuw verbaal met de dood. Hij is daarop aangehouden voor bedreiging en ingesloten.

WINKELDIEF GEEFT VALSE NAAM OP, Cuijk

Woensdagmiddag heeft een 25-jarige winkeldief zonder vaste woon-of verblijfplaats bij zijn aanhouding bij een supermarkt aan de Smidstraat in Cuijk een valse naam opgegeven. De man werd betrapt op diefstal van eau de toilette, een diepvriesmaaltijd en een aantal blikjes bier. Bij zijn aanhouding ontkende de man bij hoog en bij laag wat te hebben gestolen en gaf een valse naam op. Voor beide zaken is proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING, Gra-ve

Woensdagmiddag is een 34-jarige inwoner uit Grave aangehouden voor openlijke geweld-pleging aan het Bikkelkampplein in Grave. Op een gegeven moment kwam de auto van de Gravenaar de auto van het 19-jarige Udenaar tegemoet gereden. De Udenaar stopte om ie-mand uit de auto te laten, de Gravenaar kon er niet meer doorrijden en ging door het lint. Hij stapte volgens het slachtoffer uit en sloeg het slachtoffer door het geopende portierraam in diens gezicht. Deze liep daarbij enkele pijnlijke plekken aan zijn hoofd op. De verdachte kon even later op de Mgr. Borretweg in Grave worden aangehouden. Hij werd voor verhoor ingesloten.