Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 3-10-2002 Persbericht district Maasland

POLITIEMENSEN IN OPLEIDING HOUDEN DIEF PORTEMONNEE AAN, Oss

Woensdagmiddag hebben twee politiemensen in opleiding op de Palestrinastraat in Oss een 19-jarige inwoner uit Nijmegen aangehouden voor diefstal van een portemonnee van een NS-medewerker. Een conductrice van een trein die in verband met een ongeval stilstond bij de Dr. Saal van Zwanenbergsingel in Oss, was even uit de trein gestapt. Op het moment dat zij weer instapte zag zij in haar werkruimte de verdachte staan niet net haar portemonnee had gepakt. De dader ging er vandoor. Op aanwijzing van de vrouw en omstanders hielden de agenten in opleiding, die bij het ongeval aanwezig waren, de verdachte aan. Hij is ingeslo-ten.

MAN BEDREIGT MEDEWERKSTER SOCIALE DIENST, Oss

Woensdagmiddag is een 43-jarige inwoner uit Oss aangehouden nadat hij een medewerker-ster van de sociale dienst aan de Raadhuislaan in Oss had bedreigd. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. De verdachte meldde zich bij de sociale dienst en wilde geld heb-ben. Op het moment dat hij dat niet kreeg, bedreigde hij de medewerkster verbaal met de dood. Korte tijd later stond hij tegen de ruiten van afgesloten deur van het gebouw te bonzen. Agenten hielde de man op de Zonnebloemstraat aan. Hij schopte bij zijn aanhouding een politieman tegen zijn hoofd. De man is inverzekeringgesteld.

VERKEERSCONTROLE, Oss

Woensdagmiddag zijn bij een controle op aanhangwagens op de Dommelstraat in Oss elf automobilisten bekeurd voor het niet hebben van een hulpkoppeling, geen verlichting en het rijden zonder rijbewijs. De controle werd verricht door agenten in opleiding.

AUTO INBESLAGGENOMEN NA RIJDEN MET ONGELDIG VERKLAARD RIJ-BEWIJS, Ravenstein

Donderdagmorgen is een 35-jarige Ossenaar op de Hoge Graaf in Ravenstein betrapt op het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Omdat de man zich al vaker aan deze zaken schuldig had gemaakt is in overleg met Justitie zijn auto inbeslaggenomen. Proces-verbaal is opgemaakt.