Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-10-2002
Persberichten district Sittard (HP 16.00 uur) Donderdag 3 oktober 2002

Elsloo, hennepkwekerij in woning:
Woensdagmiddag 2 oktober 2002 heeft de politie in een woning aan de Grotestraat te Elsloo een hennepkwekerij aangetroffen. In de garage van de woning werd de kwekerij aangetroffen. Deze bestond uit 206 hennepplanten die beschenen werden door meerdere assimilatielampen. De politie heeft na monsterneming van de planten en na overleg met de officier de gehele kwekerij ontmanteld. Een hennepkwekerij in aanbouw in dezelfde garage werd eveneens ontmanteld. De bewoner werd door de politie aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij wordt in het kader van snelrecht vervolgd door de officier van Justitie.

Woensdagmorgen werd in een weiland langs de Steinderweg te Stein in de openlucht een hennepplantage aangetroffen. Deze plantage bestond uit 526 hennepplanten. Na monsterneming van de planten en na overleg met de officier van Justitie werd ook deze hennepkwekerij ontmanteld. Tegen de eigenaar van de plantage werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg van de officier van Justitie in het kader van afhandeling snelrecht een transactievoorstel aangeboden van 3000 euro.

Geleen, autokrakers aangehouden:
De politie heeft woensdagmiddag 2 oktober 2002 op een parkeerplaats langs de Rijksweg Zuid te Geleen twee mannen aangehouden die kort daarvoor in de Prins de Lignestraat te Geleen een autokraak hadden gepleegd.
Een getuige had twee mannen de inbraak in de auto rond 15.00 uur zien plegen en hen daarna in een personenauto zien wegrijden. Het kenteken van de auto en een goed signalement van beide inbrekers verstrekte de getuige aan de politie die op zoek ging. De auto werd aangetroffen op een parkeerplaats langs de Rijksweg Zuid waar de twee in de auto zittende mannen werden aangehouden. Natuurlijk werd eerst de inbraak in alle toonaarden ontkend, maar na het aantreffen van diverse spullen, een gedemonteerde autoradio, diverse cds, een jas en schroevendraaiers werden beiden aangehouden. Zij werden voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar beiden voor verder onderzoek werden ingesloten. In de loop van de avond werden beiden ook in verzekering gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in. De aangehouden verdachten betreffen een 33 jarige inwoner van Landgraaf en een 30 jarige inwoner van Kerkrade.