Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-10-2002 Persbericht aantreffen hennepplantages vanuit de lucht Donderdag 3 oktober 2002

Schimmert, hennepplantages aangetroffen:
De politie heeft vandaag 3 oktober 2002 in Schimmert en in het gebied tussen Schimmert en de luchthaven Maastricht Aachen Airport meerdere hennepplantages aangetroffen.
Het ontdekken van de plantages werd gedaan vanuit de lucht. Tijdens een milieuvlucht van de politie Limburg-Zuid met een vliegtuigje werd waargenomen dat langs de Mareweg te Schimmert verborgen in een perceel met maïs een hennepplantage was. Tussen de Mareweg te Schimmert en de luchthaven werden vervolgens nog eens drie percelen met hennepplanten die ook tussen de maïs stonden waargenomen vanuit de lucht. De hennepplantages waren vanaf de grond bijna niet te vinden. De maïs was ter plaatse ongeveer 2.5 meter hoog waardoor het zoeken naar de percelen hennep zeer bemoeilijkt werd.
De (grond)politie werd ingeseind en de hennepplantages werden na overleg met de officier van justitie opgeruimd. De enkele honderden hennepplanten zijn van de percelen maïs verwijderd en zijn inmiddels ook al vernietigd. De politie stelt nog een onderzoek in naar de eigenaren van de henneppercelen.