Ingezonden persbericht


Alliantie TRW Systems Europe en Cognos

Capelle a/d IJssel, 3 oktober 2002 - TRW Systems Europe is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Cognos, 's werelds grootste aanbieder van business intelligence (BI)-software. De overeenkomst past in het streven van TRW Systems Europe een verdere uitbreiding van het dienstenaanbod te kunnen leveren.

TRW Systems Europe, met een Nederlandse vestiging te Capelle a/d IJssel, is een systemintegrator met kennis van zowel technologische als bedrijfskundige processen. TRW Systems Europe levert complete supply chain oplossingen waarmee wereldwijd opererende organisaties hun bedrijfsprocessen en zakelijke activiteiten kunnen herinrichten. Met de systemen van Cognos verwacht TRW Systems Europe de bedrijfsprocessen van haar klanten verder te kunnen verbeteren.

Pieter Janssen, verantwoordelijk voor verkoop en marketing bij TRW Systems Europe, zegt voortdurend op zoek te zijn naar producten en diensten die een toegevoegde waarde bieden aan de afnemer. "Met Cognos hebben we nu een leverancier van business intelligence (BI)-software die zijn sporen heeft verdiend." Harald M. Timmer, senior accountmanager channel bij Cognos zegt: "TRW Systems Europe is de juiste partner voor ons in de MFG/PRO-markt voor; ze zijn uitgesproken thuis in dat marktsegment."

TRW Systems Europe
TRW Systems Europe is een vooraanstaand systemintegrator met expertise in zowel technologische als bedrijfskundige processen. TRW Systems Europe levert complete supply chain oplossingen waarmee wereldwijd opererende organisaties hun bedrijfsprocessen en zakelijke activiteiten kunnen herinrichten. De oplossingen die TRW Systems Europe levert, zijn van toepassing op de hele IT-omgeving, van ERP, supply chain management en logistiek, tot e-commerce, productontwikkeling en planning & scheduling.

De onderneming is onderdeel van TRW Inc. dat technologisch hoogwaardige producten en diensten ontwikkelt voor de automobielindustrie, de lucht- en ruimtevaart en de informatie-technologie in de hele wereld. De omzet van TRW bedroeg in 2001 16,4 miljard dollar. Meer informatie over TRW biedt: www.trw.com.
Over Cognos
Cognos Inc. - met hoofdkantoren in Canada en de USA - is wereldwijd de grootste leverancier van software voor rapportages en analyses van gegevens uit allerlei databases. Met die business intelligence (BI) software stelt Cognos al meer dan twee miljoen gebruikers in staat om meer inzicht te verkrijgen in en betere beslissingen te nemen over hun activiteiten. Als voorloper in de ontwikkeling van BI-software biedt Cognos haar klanten daarbij een concurrentievoordeel in de vorm van Corporate Performance Management (CPM): de strategische toepassing van BI in de totale bedrijfsvoering. Cognos levert daarvoor het BI-raamwerk dat mensen, informatie en beslissingsstructuren binnen de organisatie verbindt en dat de totale managementcyclus van planning, budgettering, rapportage, analyse en scorecarding integreert. Met zo'n CPM-opzet kunnen organisaties continu de eigen prestaties meten ten opzichte van hun bedrijfsstrategie en onmiddellijk de juiste maatregelen nemen voor bijsturing. In Nederland zorgt Cognos B.V. samen met zo'n tachtig Business Partners voor BI-toepassingen die zijn toegesneden op onder meer de financiële sector, de overheid, productie- en distributiebedrijven en de telecommunicatie. De aandelen van Cognos, Inc. zijn genoteerd aan de NASDAQ (COGN) en de Toronto Stock Exchange (CSN). Meer informatie over Cognos vindt u op: www.cognos.nl
---