Nieuwsbericht

donderdag 3 oktober 2002, 17.45 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verdachten van verkoop c.q. het gebruik van drugs aangehouden. Alkmaar, woensdag 2 oktober 2002.
Woensdagmiddag en -avond heeft de politie een aantal extra controles gehouden op de handel en het gebruik van verdovende middelen in de omgeving van de Paardenmarkt en het Canadaplein. Al geruime tijd wordt de politie geconfronteerd met klachten uit de buurt over deze vormen van criminaliteit. Omstreeks 21.00 uur werden drie mannen aangehouden op de Molenbuurt. Uit onderzoek kwam vast te staan dat zij geen overtredingen hadden gepleegd met betrekking tot de Opiumwet. Wel bleek één van hen, een 30-jarige Alkmaarder, een mes bij zich te hebben wat hij, ingevolge de Wapenwetgeving niet bij zich mocht hebben. Het mes is in beslag genomen.
Korte tijd later werden drie mannen en een vrouw aangehouden. Zij worden er van verdacht gehandeld te hebben in verdovende middelen. Al deze verdachten, tussen de 28 en 35 jaar en afkomstig uit Alkmaar, zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Bij één van deze verdachten, een 28-jarige Alkmaarder, werden een 10-tal bolletjes aangetroffen met verdovend middel. De man wordt er van verdacht op te treden als dealer van harddrugs. De bij hem aangetroffen drugs zijn in beslag genomen. De man is in verzekering gesteld. De andere aangehouden verdachten zijn na verhoor, in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld.

Snelheidscontrole
Alkmaar, woensdag 2 oktober 2002.
Tussen 14.00 en 16.00 uur hebben agenten een snelheidscontrole gehouden op de Rustenburgerweg en de Vondellaan. In totaal werden er 14 bestuurders staande gehouden omdat ze sneller reden dan toegestaan. Vier van hen waren bromfietsers.

Inbraak
Egmond aan Zee, woensdag 2 oktober 2002.
Een eigenaar van een horecazaak aan de Voorstraat deed aangifte van inbraak gepleegd tussen 00.45 en 17.50 uur. De daders zijn het bedrijf binnen gekomen via een bovenlicht. Er werd een paar honderd euro weggenomen.

Daginbraak woning
Alkmaar, woensdag 2 oktober 2002.
Tussen 14.30 en 17.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Merlynstraat. De dader heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een raam open te breken met een schroevendraaier. De gehele woning is doorzocht. Men mist sieraden en paspoorten. Tevens is er geld gepind met behulp van een gestolen pinpas.

Beroving
Alkmaar, woensdag 2 oktober 2002.
Tussen 19.30 en 20.00 uur is een 16-jarige jongeman uit Heerhugowaard bij het NS-station aan de Stationsstraat beroofd van 10,-. De jongen moest in de wc-ruimte onder bedreiging van een mes het geld afgeven. De verdachte voldoet aan het volgende signalement: negroïde man, leeftijd 40-45 jaar, lengte 1.80 tot 1.90 m., slank postuur, zwart krullend haar tot op schouder, droeg een ringbaardje en heeft een slecht gebit

Invordering rijbewijs
Heerhugowaard, woensdag 2 oktober 2002.
Van een 56-jarige automobilist uit Heerhugowaard heeft de politie gisteravond het rijbewijs afgenomen. De man was met zijn auto op een betonpaal gereden en vast komen te zitten bij het parkeerterrein aan de Middenwaard. De man bleek gedronken te hebben maar weigerde mee te werken aan een ademanalyse. De man krijgt een proces-verbaal.

Autodiefstallen
Bergen, donderdag 3 oktober 2002.
In de afgelopen nacht is er vanaf een erf aan de Schapenlaan een grijze personenauto gestolen van het merk Opel, type Kadett en voorzien van het kenteken XX-35-VR.
Heerhugowaard, donderdag 3 oktober 2002.
In de afgelopen nacht is er vanaf een parkeerplaats aan de Ditsheen een witte personenauto gestolen van het merk Fiat, type Uno en voorzien van het kenteken ZL-67-PJ.

Inbraken in drie woning
Heerhugowaard, donderdag 3 oktober 2002.
In drie woningen aan het Maartje Offers Erf is vannacht ingebroken. Omstreeks 03.00 uur sloeg er een hond bij een van de huizen aan waarna de daders op de vlucht sloegen. Ze waren alle drie de woningen binnengekomen via de schuifpui. Er werden onder meer een GSM, een videocamera en een colbert weggenomen. Tevens stonden er in de achtertuinen diverse goederen klaar om meegenomen te worden maar zover kwam het dus niet vanwege de waakzame hond.

NOORDKOP

Verkeerscontrole
Middenmeer, woensdag 2 oktober 2002.
Tijdens een verkeerscontrole op de Groetweg is rond 17.00 uur een hardrijder aangehouden. Het betreft een 40-jarige man uit Den Helder die met zijn auto met een snelheid van 151 km/u, in plaats van maximaal 80 km/u, over de weg scheurde. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een dagvaarding kan hij tegemoet zien. Tevens zijn er nog twee andere proces verbalen uitgeschreven wegens te hard rijden (110 en 121 km/u). Op de Schagerweg werd gecontroleerd tussen 19.30 en 21.30 uur. Daarbij zijn vijf bekeuringen uitgedeeld wegens te hard rijden, waarbij één automobilist geen gordel droeg. Markant detail is dat het hier ging om bestuurders uit de woonomgeving.

Schennispleger aangehouden
Den Helder, woensdag 2 oktober 2002.
Na een melding over een man die zichzelf onzedelijk betastte op de openbare weg in een woonwijk, heeft de politie een zoekslag gemaakt. Het tafereel gebeurde in aanwezigheid van meerdere mensen in de omgeving van de Geleenstraat rond 18.30 uur. Niet veel later wist de politie de schennispleger, een 27-jarige inwoner uit Den Helder te achterhalen en kon hij worden aangehouden. De man verklaarde de aanwezigen niet gezien te hebben en beloofde het niet meer te doen.

Snelheidscontrole
Breezand, woensdag 2 oktober 2002.
Tussen 19.50 en 21.35 uur werd aan de Zandvaart gecontroleerd op snelheid. Daarbij zijn 180 passanten voorbij gekomen, waarvan er 66 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u, waar slechts 50 km/u mag worden gereden. De hardrijders kunnen binnenkort een acceptgiro verwachten.

Inbraak woningen
Callantsoog, woensdag 2 oktober 2002.
In een vrijstaande woning aan de Noordschinkeldijk is tussen 13.45 en 18.15 uur ingebroken. De dader is op onbekende wijze de woning binnen gekomen. In het huis zijn verschillende kasten doorzocht. Ontvreemd zijn een mobiele telefoon met oplader, een portemonnee met inhoud en sigaretten.
Schagerbrug, donderdag 3 oktober 2002.
In een woning aan de N.T. Hopmanstraat is voor een tweede maal binnen enkele weken ingebroken. De inbreker is met behulp van de techniek van het gaatjes boren via een bovenlicht in de woning gekomen. Diverse kasten zijn doorzocht. Een drietal jassen zijn van de kapstok gehaald en later weer buiten aangetroffen. Eén zwarte motorjas, merk MQP, is echter meegenomen. Een verdere inventarisatie moet uitwijzen wat er nog meer is gestolen.

Drankrijder aangehouden
Den Helder, donderdag 3 oktober 2002.
Omstreeks 01.00 uur is aan de Middenweg een beschonken automobilist aangehouden. Het betreft een 27-jarige man uit Den Helder die de maximaal toegestane hoeveelheid ruim heeft overschreden. De man krijgt een proces verbaal.

WESTFRIESLAND

Gehaktmolen
Blokker, 2 oktober 2002. Op woensdagmiddag omstreeks 13.40 uur zag de politie een brommertje rijden op de Westerblokker in Blokker. De 18-jarige uit Bovenkarspel afkomstige bestuurder werd aan de kant gezet omdat hij zijn oude en verlopen verzekeringsplaatje in de kleur van dit jaar had overgeschilderd. Bij nadere inspectie bleek dat in de beschermingsbuizen om zijn gas- en remkabels tien vlijmscherpte Stanleymesjes waren gestoken. De mesjes staken recht naar voren en zouden bij een eventuele aanrijding het effect kunnen hebben van een gehaktmolen. De bestuurder had niet zo stil gestaan bij het gevaar. Hij vond een mesje onderweg wel handig als er eens iets met de bekabeling van zijn bromfiets mis was. De jongen kreeg een proces-verbaal.

Inbraak in winkel
Hoorn, donderdag 3 oktober 2002.
Omstreeks 05.30 uur werd er een inbraak ontdekt in een winkel aan de Kruisstraat. Getuigen maakten hier melding van en hadden bij de winkel enkele verdachten op brommers gezien. Het rolluik van de winkel is vernield en er werd een raam achter het rolluik ingeslagen. Uit de winkel is voor een bedrag van ongeveer 3000,- aan overhemden weggenomen.

Diefstal auto
Andijk, donderdag 3 oktober 2002.
In de afgelopen nacht is er vanaf de Notaris Steenpoorterstraat een blauwe personenauto weggenomen van het merk Audi, type 80 en voorzien van het kenteken FR-XB-24.