Provincie Overijssel

Onderwijsprijs Overijssel 2002 uitgereikt

De Onderwijsprijs Overijssel 2002 wordt maandag 7 oktober voor de zesde keer uitgereikt. De uitreiking vindt plaats in het provinciehuis in Zwolle. Met het uitreiken van deze tweejaarlijkse Onderwijsprijs worden de vele goede initiatieven in het Nederlandse onderwijs voor het voetlicht gebracht. Bijna 200 scholen hebben het afgelopen jaar een project ingezonden.

De Onderwijsprijs wordt uitgereikt in drie categorieën, te weten: primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs en volwassenen-educatie. De provinciale winnaars komen in aanmerking voor de Nationale Onderwijsprijs, die begin 2003 wordt uitgereikt.

De genomineerde scholen zijn de OBS De Bonte Stegge uit Dalfsen, Basisschool De Wegwijzer uit Losser en het Openbaar Onderwijs uit Zwolle. In de categorie voortgezet onderwijs zijn het Bonhoeffer College uit Enschede, de OSG Hengelo en de SG Twickel, beide uit Hengelo, genomineerd.

In de categorie beroepsonderwijs en volwasseneneducatie is de CIBAP TRV uit Zwolle genomineerd. Naast de Onderwijsprijs wordt er ook een Presentatieprijs uitgereikt.

Presentatie landelijke handleiding Do It! in Burgerweeshuis

Onderwijsprijs Overijssel 2002 uitgereikt

Pilotprojecten moeten onderhoud en beheer van natuur en landschap stimuleren

'Boeren verdienen steun bij bedrijfsovername'

Commissaris van de Koningin bezoekt Haaksbergen

Provincie geschokt over sluiting Ericsson

Discussie van Belvedere Zuid-Twente

Aanleg N348 van start

Holten, Zwolle en Kampen leveren vrijwilliger van het jaar

Voorlichtingsdagen natuurplannen regio Vecht-Regge

© 03-10-2002 Provincie Overijssel