Landelijke Huisartsen Vereniging

Nieuwe waarneemovereenkomst LHV door UWV goedgekeurd

Door de verandering van de sociale verzekeringswetgeving per 1 januari 2002 was er de afgelopen periode veel onduidelijkheid over de rechtspositie van waarnemers. De vraag was in welke situaties er sprake is van een arbeidsrelatie waarvoor sociale verzekeringspremies moeten worden afgedragen. De LHV heeft naar aanleiding van de commotie, die hieromtrent onstond, een nieuwe waarneemovereenkomst opgesteld en ter beoordeling voorgelegd aan UWV-Cadans. UWV-Cadans heeft de waarneemovereenkomst beoordeeld en de LHV schriftelijk meegedeeld dat
"naar onze mening geen sprake is van verzekeringsplicht voor de sociale werknemersverzekeringen, onder het voorbehoud dat de waarnemer, in het bezit van de VAR-WUO, feitelijk werkzaam is met inachtneming van de bepalingen van deze waarneemovereenkomst."

De LHV is verheugd met deze schriftelijke instemming van UWV-Cadans. Het betekent dat voor waarnemingen op basis van de nieuwe waarneemovereenkomst geen sociale verzekeringspremies hoeven te worden ingehouden. Daarmee vervalt het eerdere advies van de LHV om voor de zekerheid 25 procent van het waarneembedrag in te houden voor waarnemingen tot vier maanden. Wel dienen praktijkhouder en waarnemer zich in de praktijk strikt te houden aan de bepalingen, die in de nieuwe LHV-waarneemovereenkomst zijn opgenomen. Klik hier voor de nieuwe LHV-waarneemovereenkomst.

Feedback op uw werkbeleving

Welke factoren verhogen uw werkplezier en wat zorgt juist voor stress?

Vul de CarriËremonitor in, en ontvang een individueel profiel.

LHV CafÈ

Welkom in het LHV CafÈ!
3 oktober 21.00 uur:
Thema "Wat is gebruikelijke huisartsenzorg". Aanwezig o.a. Jaap Schreuder, lid LHV-bestuur. Ga er heen en ontmoet willekeurige collega's die er ook zijn. Of maak een afspraak met anderen om elkaar daar te ontmoeten. Klik hier om het cafÈ te vinden.

(ill: Jan Huizinga: www.huisartsvandaag.nl)

Muurkrant OnLine:

De redactie van de Muurkrant vraagt uw mening over het besluit v/d Ledenvergadering: Huisartsenposten kunnen lid worden van de LHV - een goede zaak?
...of over elk ander actueel thema. Klik hier om deze of andere bijdragen te leveren.

HUISARTSBEURS 2003?

MOET...

...er na de drie vorige, succesvolle 'congres-beurzen' een vierde komen?
Heeft u behoefte aan een vierde Huisartsbeurs in het najaar van 2003? Geef hieronder uw mening en mail desgewenst uw suggesties en bereidheid om mee te werken naar r.vd.sleen@lhv Schrijf hier uw toelichting (vorige polls klik hier). (_) Ja, zeer zinvol
(_) Ja. Ik wil ook meewerken (mail)
(_) Ja, mits ander programma (mail)
(_) Nee, geen behoefte
stem bekijk score