Gemeente Den Helder


01-10-2002
Riet de Haan exposeert in stadhuis
De Helderse fotografe en kunstschilderes Riet de Haan exposeert sinds afgelopen dinsdag een deel van haar werk in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20. De expositie is al eerder te zien geweest in de kerk aan het Loopuytpark in Julianadorp, tijdens de afgelopen Open Monumentendag. De tentoonstelling in het stadhuis duurt tot en met 29 november.

tulp
Riet de Haan heeft de expositie de naam Kleur in de Kop' gegeven. Hiermee bedoelt ze haar eigen kop' en de Noordkop. De van oorsprong Amsterdamse kunstenares heeft pas tien jaar geleden oog gekregen voor de schoonheid van de natuur in de Kop van Noord-Holland. Ze is daarbij ook voor de tulp gevallen'. De Haan heeft de bloem in al zijn schoonheid weergegeven op foto's en op schilderijen in acrylverf. Uit haar totale werk blijkt dat ze steeds weer geboeid en ontroerd is door de kracht en ook door de kwetsbaarheid en vergankelijkheid van bloemen en van mensen die in de korte tijd van hun leven het landschap stofferen.

onderweg
Riet de Haan is van jongs af aan geboeid door de fotografie. Twintig jaar geleden heeft ze haar droom in werkelijkheid omgezet. Ze werd fotograaf en reisde door Europa, door de landen rond de Middellandse Zee, door Azië en de Verenigde Staten. Ze heeft haar werk regelmatig laten zien op exposities: series van portretten van vrouwen die ze onderweg ontmoette, van het industriële rijksmonument de Oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder, van jongeren en oude mensen en van de natuur, soms vastgelegd van heel dichtbij zodat het abstract lijkt.

« terug