Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 3-10-2002 2e persbericht 2 oktober 2002

Zuid-Oost Brabant: Nieuwe korpschef politie geïnstalleerd Vanaf woensdagmiddag om 15.00 uur heeft het politiekorps Brabant Zuid-Oost een nieuwe korpschef. In het Stadshuis van Eindhoven werd op dat moment Leon Kuijs als korpschef geïnstalleerd door de korpsbeheerder, Dr. R. Welschen.

Leon Kuijs is 45 jaar oud en was plaatsvervangend korpschef in de politieregio Zuid-Holland-Zuid. Hij volgt in Zuid-Oost Brabant Huub Raeven op. Deze nam vorige maand afscheid van het korps.

Eindhoven: Geoogste hennepkwekerij aangetroffen In een garage aan de Goorstraat is woensdag een reeds geoogste hennepkwekerij aangetroffen. De apparatuur, die nog in het pand aanwezig was, en de afval van de hennepplanten werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Eindhoven: Verdachten fietsdiefstal aangehouden Op de Helmerslaan zijn woensdag rond 12.20 uur twee Eindhovenaren van 36 en 37 aangehouden. Beiden worden verdacht van het wegnemen van een fiets vanaf de Bergstraat eerder die dag. De verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Op de kruising Statumsedijk - Elzentlaan en op de kruising Meerveldhovenseweg Roffart zijn woensdag tussen 7.15 en 9.00 uur roodlichtcontroles gehouden. 13 personen werden bekeurd.

Helmond: Diefstal vanaf marktkraam
Op de Markt is woensdag rond 12.00 uur een 31-jarige vrouw uit Deurne aangehouden. De verdachte werd kort daarvoor op heterdaad betrapt toen zij een shirt wegnam van een marktkraam. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau .

Best: Zakkenrollerij
Op de Hoofdstraat is woensdag tussen 10.50 en 11.15 uur een 33-jarige vrouw uit Best het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw bemerkte, toen ze wilde betalen in een winkel, dat haar portemonnee uit een tas die aan haar buggy hing was weggenomen. In de portemonnee zaten een rijbewijs, een paspoort, pasjes en ongeveer 20 Euro.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Bernard Beekmansstraat is tussen dinsdag 13.30 uur en woensdag 7.00 uur een rode Opel Kadett met het kenteken NY-84-XX gestolen.

Deurne: Aanhangwagen en fietsen gestolen
Vanaf een afgesloten terrein aan de Energiestraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een grijze aanhangwagen van het merk Hapert met het kenteken NN-GL-89 gestolen. Ook werden twee fietsen weggenomen van het terrein. De dader is op het terrein gekomen door een toegangspoort open te breken.

Deurne: Snelheidscontroles
Op de Heitrak is woensdag tussen 9.45 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden waarbij 322 voertuigen zijn gecontroleerd. Hiervan reden 22 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 120 km/u.

Ook op de Langstraat werd woensdag een snelheidscontrole gehouden tussen 13.20 en 15.20 uur. 52 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid is 120 km/u waar maximaal 80 km/u is toegestaan.

Geldrop: Diefstal uit tuinhuisje
Uit een tuinhuisje behorende bij een woning aan de Dwarsstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Uit het tuinhuisje is een fiets weggenomen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Veldhoven: Fietster gewond
Op de Sterrenlaan is woensdag rond 9.00 uur een 67-jarige fietster uit Veldhoven gewond geraakt. De vrouw reed met haar fiets over het fietspad richting Mullerlaan. Een 17-jarige bromfietster uit Veldhoven raakte de vrouw tijdens het inhalen waardoor ze viel en verwondingen aan haar hoofd en schouder opliep. De vrouw is naar het MMC in Veldhoven overgebracht.