Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 3-10-2002 2e persbericht 3 oktober 2002

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf het Eindje is donderdag tussen 10.45 uur en 13.00 uur een rode Peugeot 106 met het kenteken 42-FB-HB gestolen.

Eindhoven: Tasjesroof
In de Vestdijktunnel is donderdag rond 13.00 uur een 21-jarige man uit Heeze van zijn tas beroofd. De man liep via de Vestdijktunnel richting Neckerspoel toen hij door een bromfiets ingehaald werd. De bijrijder greep plotseling de plastic tas die de man in zijn handen had met daarin een portemonnee met 200 Euro, een boek en sigaretten. De daders zijn gevlucht richting Neckerspoel.

Eindhoven: Opgepakt met valse papieren
Een Eindhovense vrouw van 34 met de Liberiaanse nationaliteit is donderdagmorgen aangehouden omdat ze een vals identiteitsbewijs bij zich had. De vrouw wilde zich rond 11.00 uur inschrijven bij een uitzendbureau in Eindhoven. Daar hadden ze het vermoeden dat er iets niet in orde was met de identiteitskaart die de vrouw liet zien, waarop de politie werd gewaarschuwd. De vrouw is opgepakt voor nader onderzoek.

Eindhoven: Meisje gewond bij ongeluk
Een meisje van 13 uit Eindhoven is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Hondsruglaan. Ze fietste rond 13.30 uur over de oversteekplaats ter hoogte van de Diamantring, en werd tijdens het oversteken geraakt door een auto. Die werd bestuurd door een vrouw van 49 uit Eindhoven. Het meisje is met hoofdletsel naar het MMC in Eindhoven gebracht.

Helmond: Motorrijder
Op de kruising Burgemeester Krollaan Mierloseweg is donderdag rond 12.40 uur een 32-jarige motorrijder uit Boekel gewond geraakt. De motorrijder verloor de controle over zijn stuur op het moment dat een 25-jarige vrouw uit Helmond met haar bestelauto vanaf de Mierloseweg de kruising overstak richting Burgemeester Krollaan. De man kwam op dat moment van links over de Mierloseweg aanrijden. Door de val is hij met de bestelauto in botsing gekomen. De motorrijder is met rugklachten overgebracht naar het MMC in Eindhoven.

Someren: Verkeerscontrole
Op de Boerenkamplaan is donderdag tussen 11.00 en 12.30 uur een autogordelcontrole gehouden. In totaal werden 23 bekeuringen uitgedeeld: 19 voor het niet dragen van de gordel, en vier voor te hard rijden.

Valkenswaard: Diefstal uit woning
Bij een diefstal uit een woning aan de Maastrichterweg zijn een portemonnee met 100 Euro, een gouden armband, een gouden ring, en twee potjes met spaargeld weggehaald. Dat is gebeurd tussen dinsdagnacht 00.00 uur en donderdagnacht 00.00 uur. De bewoners waren tijdens de diefstal in of bij de woning, maar hebben niets gemerkt.

Veldhoven: Bevroren kipfilets en grasmaaier gestolen Vanaf de binnenplaats van een horecagelegenheid aan de Heuvel zijn woensdag tussen 12.00 uur en 20.15 uur vier dozen met bevroren kipfilets gestolen. Vanuit een open schuurtje bij een woning aan de Heuvel werd tussen maandag 14.30 uur en woensdag 20.00 uur een grasmaaier met een waarde van ruim 700 Euro meegenomen. Het is in beide gevallen onduidelijk hoe de dader op het terrein is gekomen.