Gemeente Nuth


02-10-02

Veldwegen

Voetpaden en veldwegen dragen bij aan de aantrekkelijkheid van het buitengebied in onze gemeente. Ze verbinden de woonkernen met de natuurgebieden. Om de bereikbaarheid in stand te houden worden de paden regelmatig hersteld. Vooral door het omploegen van veldwegen, het aanbrengen van obstakels of het weghalen van stegels komt de bereikbaarheid in het geding. In overleg met de betrokken aangrenzende eigenaren worden de problemen meestal opgelost.

De voetpaden tussen de kernen Nuth en Wijnandsrade staan op dit moment onder druk. De aanleg van de pijpleiding door het buitengebied maakt de begaanbaarheid van sommige veldwegen extra moeilijk en soms zelfs tijdelijk onmogelijk. Ook de aanleg van het nieuwe Sportpark Kollenberg leidt tot problemen.

De gemeente heeft met de projectontwikkelaar Stienstra afgesproken dat zodra het nieuwe sportpark gereed is, de aangrenzende landbouwpercelen door een weg aan de zuidzijde van het park wordt ontsloten. Het is nu niet mogelijk om van de Lieverkenszandweg rechtstreeks naar de Eijkenderweg te lopen. Daarvoor is het voetpad dat uitkomt op de Boschweg wel geschikt. Ook in de toekomst zal dit de verbinding tussen Nuth en Wijnandsrade vormen. Het sportpark zal met een hek worden beveiligd om diefstal, vandalisme en misbruik tegen te gaan. Het college bestudeert nog de mogelijkheid om een voetpad aan de buitenzijde van het hekwerk aan te leggen.

De nog niet ingeklonken taluds en de bufferbassins vol regenwater vormen een groot gevaar en kunnen tot persoonlijk letsel leiden. Het is daarom verboden om over het in aanleg zijnde sportpark te lopen.