Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 02 OKTOBER 2002 raadscommissie abz
De voor donderdag 3 oktober geplande vergadering van de raadscommissie Algemeen Bestuurlijke Zaken gaat niet door.
stremming Lageweg-Stadsweg

In verband met vervanging van de waterleiding langs de Lageweg-Stadsweg, van Wroetende Mol tot Onderdendam, door het Waterbedrijf Groningen, is deze weg gestremd voor al het doorgaande verkeer vanaf maandag 7 oktober tot en met vrijdag 29 november 2002 of zoveel langer of korter als voor de werkzaamheden benodigd is. Voor fietsers en bestemmingsverkeer blijft de weg toegankelijk. Enige overlast ten gevolge van de werkzaamheden is echter onvermijdelijk.

terinzagelegging ontwerp-verzoek tot vaststelling hogere grenswaarde wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bedum maken bekend dat een verzoek is gedaan om een bouwvergunning te verlenen voor de bouw van een woning nabij de Westerseweg 13 te Zuidwolde door de Fam. Zuur. Het geluidsniveau veroorzaakt door het verkeer rijdend over de Groningerweg op de nieuw te bouwen woning bedraagt meer dan de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A). De gemeente is van plan ter wille van de vergunningverlening bij Provinciale Staten van Groningen een verzoek om vaststelling van een hogere grenswaarde tot en met 53 dB(A) voor de te bouwen woning in te dienen. Het ontwerpverzoek ligt vanaf 3 oktober gedurende veertien dagen ter inzage in het gemeentehuis, afdeling VROM.
Op grond van het bepaalde in artikel 13 en artikel 16a van het 'Besluit grenswaarden binnen zones langs wegen' wordt een ieder in de gelegenheid gesteld tijdens de genoemde termijn de stukken in te zien en schriftelijke opmerkingen of bezwaren tegen het ontwerp bij ons college in te dienen. Daarbij kan bovendien kenbaar worden gemaakt dat behoefte bestaat aan een openbare hoorzitting.

vrijstelling bestemmingsplan BEDUM INTEGRAAL PLAN

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van art. 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening op verzoek van M. Wolfgang vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan BEDUM INTEGRAAL PLAN voor het vergroten van een woning aan De Lijnbaan 26 te Bedum.
Het bouwplan ligt vanaf 3 oktober t/m 31 oktober 2002 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, bij de afdeling VROM. Gedurende de termijn dat het bouwplan ter inzage ligt kan een ieder zienswijzen inbrengen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bedum, Postbus 38, 9780 AA Bedum.
Burgemeester en wethouders willen een kapvergunning verlenen aan de heer A. Korpershoek te Onderdendam voor het kappen van een es op het perceel Boterdiep Oz 1 te Onderdendam.
Reden voor het verzoek is dat de boom circa 1 meter vanaf de openbare weg staat waardoor het verkeer er hinder van ondervindt. De aanvraag ligt vanaf 2 oktober 2002 gedurende 14 dagen ter inzage op de afdeling Openbare Werken, Schoolstraat 1 in Bedum.Tijdens die bij het college van burgemeester en wethouders van Bedum, Postbus 38,9780 AA Bedum
aanvraag bouwvergunning
De volgende aanvraag om een bouwvergunning is de afgelopen periode bij burgemeester en wethouders ingediend:
27-09-02 Het vergroten van een woning aan Reiger 2 te Bedum. De aanvraag ligt op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), inleveren tuinafval
Op zaterdag 12 oktober aanstaande kan weer tuinafval worden ingeleverd bij Openbare Werken aan de Industrieweg 15 in Bedum. U kunt hier van 9.00 tot 12.00 uur terecht.

weekmarkt

De weekmarkt in Bedum wordt voorlopig verplaatst van De Vrije Gang naar Prof Ridderbosstraat

asfalteringswerkzaamheden

Op 3 oktober 2002 begint aannemer Westerman uit Hoogkerk met de voorbeiding van de asfaltwerkzaamheden in de gemeente Bedum. Met name op de Waldadrift zal men hier hinder van ondervinden. Hier zal men op deze dag enkele vakken zogenaamd frezen. Deze vakken liggen tot vrijdag 4 oktober open om dan weer geasfalteerd te worden. De vakken zijn met gepaste snelheid wel overrijdbaar. In de loop van week 41 en 42 zullen op diverse ander wegen binnen de gemeente Bedum eveneens asfaltwerkzaamheden plaats vinden. Voor vragen over deze werkzaamheden kunt u kontakt opnemen met de afdeling Openbare Werken van de gemeente Bedum (tel. 050-3018240).
Mevrouw Faber houdt iedere maandag telefonisch spreekuur van 19.00 - van 15.00 - 16.00 uur spreekuur in het gemeentehuis, Schoolstraat 1 te Niet urgente meldingen: 0900-8844 (30 ct. per minuut)