Gemeente Groningen

Nieuws

vrijdag 4 oktober 2002

Erepenning voor Louwris Kroon

Donderdag 3 oktober kreeg Louwris Kroon de Erepenning van de stad Groningen. Burgemeester Wallage overhandigde de penning namens de gemeente als blijk van waardering voor Kroons grote verdiensten voor de stad.

Louwris kroon (60) is sinds 1968 directeur van de woningbouwvereniging Volkshuisvesting in Groningen, later omgedoopt tot In. Sindsdien heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de volkshuisvesting en woningbouw in de stad. Daarnaast toonde hij een grote betrokkenheid bij de verbetering van de huisvesting voor bijzondere doelgroepen en heeft hij zich actief ingezet voor het herstel van oude panden en monumenten.

De Erepenning van de stad Groningen is ingesteld in 1940 bij het negenhonderdjarig bestaan van de stad. Mensen die met bijzondere inzet en daadkracht belangrijke diensten aan de Groningse samenleving hebben bewezen, komen ervoor in aanmerking. Of ze dat in hun werk of in het verenigingsleven deden, maar niet uit.

Voordat Kroon hem kreeg, was Dick Heuvelman op
10 juni 2002 de recentste ontvanger van de erepenning. Hij was de initiatiefnemer voor de start van de Giro dItalia in Groningen.