Politie Zaanstreek-waterland

15:53 03-OKT-02
LOC: ZAANDAM, PRINSENSTRAAT

Brutale woninginbraak
's Middags tussen één uur en halfvier heeft een inbreker de voordeur van een woning opengebroken. De woning ligt aan een smalle straat, waar de inbreker makkelijk betrapt had kunnen worden. De hele woning werd doorzocht. Er wordt in ieder geval een fotocamera vermist.


**
16:07 03-OKT-02
LOC: VOLENDAM, ZEDDEWEG

Automobiliste gewond na slippartij
Een 53-jarige automobiliste uit Amsterdam werd met rib- en heupletsel naar het Waterland ziekenhuis gebracht, nadat zij met haar auto was geslipt. De vrouw reed even daarvoor in de richting van de N247. Een vrachtauto, bestuurd door een 32-jarige man uit Alkmaar reed haar tegemoet. Vlak voordat beide voertuigen elkaar zouden passeren raakte het slachtoffer in een slip en kwam met haar auto onder de linkerzijkant van de vrachtauto terecht. De chauffeur van de vrachtauto raakte licht gewond aan zijn hoofd, maar kon door het ambulancepersoneel ter plaatse aan zijn verwonding worden geholpen. De auto van de vrouw raakte total loss.


**
17:06 03-OKT-02
LOC: ZAANDAM, POELENBURG

Sieraden en apparatuur weg na woninginbraak
Uit een flatwoning werden sieraden, een mobiele telefoon en een fototoestel weggenomen bij een inbraak. Dat gebeurde overdag tussen halfnegen en vijf uur. Men was de woning binnengekomen door met vermoedelijk een schroevendraaier het slot van de voordeur open te breken. De hele woning werd doorzocht. Het is nog niet bekend of er nog meer goederen worden vermist.


**
21:55 03-OKT-02
LOC: ZAANDAM, BARTEL JACOBSZSTRAAT

Woninginbraak via dak
Men heeft bij een woning ingebroken door een raam op de eerste verdieping te forceren. Men heeft het raam kunnen bereiken via een plat dak van een uitbouw. De hele woning werd doorzocht. Alle kasten en laden stonden open. Een afgesloten meterkast werd opengebroken. Tot nu toe worden alleen een paar sieraden vermist.


**
20:45 03-OKT-02
LOC: ZAANDAM, PRINS BERNHARDPLEIN

Pizzakoerier overvallen
Een 16-jarige pizzakoerier uit Zaandam werd door twee onbekende mannen vastgegrepen, die geld van hem wilden hebben. De jongen wist zich op een gegeven moment los te rukken en er vandoor te gaan zonder geld af te geven. De koerier had een pizza in de flat afgeleverd, maar trof zijn bromfiets niet meer aan waar hij hem had achtergelaten. Toen hij rond de flat op zoek ging naar zijn bromfiets, werd hij door de mannen gegrepen. De bromfiets is later bij de flat teruggevonden. Er zijn nog geen signalementen van de overvallers bekend.
**

21:50 03-OKT-02
LOC: ZAANDAM, WESTZIJDE

Veel fietsers zonder licht
Tussen 20.00 en 21.30 uur werd een fietsverlichtingscontrole gehouden. Veel bestuurders voerden of hadden gebrekkige verlichting. Er werden 37 bekeuringen uitgedeeld. In verband met de komende donkere maanden zullen deze controles zeer regelmatig worden gehouden.


**
22:16 03-OKT-02
LOC: ZAANDAM, VERMILJOENWEG

Overvallers actief bij pinautomaat
Een 42-jarige man uit Zaandam wilde geld pinnen en werd daarbij door een onbekende man van achteren bij zijn keel gegrepen. Vervolgens zette de man een mes op zijn keel en vroeg om de pincode. Daarbij zag het slachtoffer een tweede overvaller staan. Het slachtoffer wist zich echter los te rukken en er vandoor te gaan. Toen hij even later weer bij de automaat kwam waren de overvallers verdwenen. De Zaandammer raakte door de schermutseling gewond aan zijn elleboog. Het is nog niet bekend of de rovers kans hebben gezien geld te pinnen. De overvallers waren donker gekleed, ongeveer 20 jaar oud en droegen zwarte integraalhelmen. Zij hadden een blanke huidskleur en waren beiden tussen de 1,80 m en 1,85 m lang. Bij een in de onmiddellijke omgeving aanwezige pinautomaat werd omstreeks 22.45 uur een 25-jarige man uit Hilversum overvallen. Ook deze man werd tijdens het pinnen door een onbekende man van achteren om zijn nek gegrepen en werd een mes op zijn keel gezet. Hij werd daarbij gedwongen zijn pincode af te geven, waarna er een onbekende hoeveelheid geld werd gepind. Ook hier was een tweede overvaller aanwezig. Ook moest het slachtoffer, nog steeds onder bedreiging van het mes, zijn portemonnee afgeven. Daarin bevond zich onder andere een geldbedrag van ¤ 65. Vervolgens gingen beide daders er vandoor. Het slachtoffer liep door het mes twee snijwondjes aan zijn keel op. Beide overvallers hadden een getinte huidskleur. De ene was ongeveer 1,80 m lang, de andere iets korter. Beiden droegen donkere joggingkleding en hadden tijdens de overval een capuchon op. Tevens hadden beiden en donkere sjaal voor hun gezicht. Getuigen worden verzocht de politie te bellen op nummer 0900-8844.


**
06:37 04-OKT-02
LOC: VOLENDAM, BOEIJER

Flinke buit na woninginbraak
In de afgelopen nacht werden uit een woning een fiets, sleutels, kristal, geld, mobiele telefoons en een minidiskspeler ontvreemd. Men kwam de woning binnen door gaatjes te boren in een keukenraam, waarna men dit kon openen. Men heeft de hele benedenverdieping doorzocht en de inhoud van kasten over de grond verspreid. De bewoners lagen op de bovenverdieping te slapen en hebben niets van de inbraak gemerkt.


**

08:25 04-OKT-02
LOC: ZAANDAM, DAALDERWEG

Bouwvakker valt door trapgat
Een 29-jarige bouwvakker uit Amsterdam is men onbekend hoofdletsel naar het AMC in Amsterdam overgebracht. Het slachtoffer was in een in aanbouw zijnde woning in een trapgat gevallen en drie meter naar beneden gestort. De man is niet bewusteloos geraakt.


**
09:00 04-OKT-02
LOC: WIJDEWORMER, NOORDERWEG

Computers bij bedrijven gestolen
In de afgelopen nacht werd bij twee naast elkaar gelegen bedrijven ingebroken. Men verschafte zich toegang tot de bedrijven door met vermoedelijk een breekijzer een deur open te breken. Bij het ene bedrijf werden twee computers, een printer en een naaimachine en bij het andere bedrijf drie computers en een beeldscherm gestolen.


**
09:18 04-OKT-02
LOC: WORMERVEER, HERMAN GORTERSTRAAT

Auto gestolen
In de afgelopen avond of nacht werd een personenauto gestolen. Het betreft een blauwe Ford Escort met het kenteken NL-NL-16. De auto was voorzien van een achterspoiler en licht metalen velgen.


**
10:04 04-OKT-02
LOC: PURMEREND, OVERLANDERSTRAAT

Flatscreen gestolen na ingooien ruit
Door een trottoirtegel door een ruit te gooien, heeft men zich afgelopen nacht toegang tot een apotheek verschaft. Vervolgens heeft men daaruit een flatscreen ontvreemd. Een scanner naast het beeldscherm werd door de trottoirtegel onherstelbaar vernield.


**
Acties van het Verkeershandhavingsteam

Controles draagplicht autogordels
03-OKT-02

LOC: WORMERVEER, KERKSTRAAT
Tussen 14.45 en 15.45 uur
Aantal overtredingen 10

LOC: ZAANDAM, VINCENT VAN GOGHWEG
Tussen 13:00 en 14:15 uur
Aantal overtredingen 11

Snelheidscontroles
03-OKT-02

LOC: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM - CASTRICUM
Tussen 13:15 en 15:20 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen 1070
Percentage overtredingen 2,1%
Toegestane max. snelheid 70 km/uur
Hoogst gemeten snelheid 94 km/uur

LOC: ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT
Tussen 13:15 en 15:45 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen 1531
Percentage overtredingen 4,2%
Toegestane max. snelheid 50 km/uur
Hoogst gemeten snelheid 87 km/uur

LOC:ZAANDIJK, PROVINCIALEWEG ZAANDAM - CASTRICUM
Tussen 16:26 en 17:40 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen 1140
Percentage overtredingen 2,1%
Toegestane max. snelheid 70 km/uur
Hoogst gemeten snelheid 91 km/uur

LOC: WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN - WEST GRAFTDIJK Tussen 19:55 en 21:40 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen 1449
Percentage overtredingen 2,2%
Toegestane max. snelheid 100 km/uur
Hoogst gemeten snelheid 159 km/uur

LOC: ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT
Tussen 19:340 en 21:45 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen 1000
Percentage overtredingen 8,6%
Toegestane max. snelheid 50 km/uur
Hoogst gemeten snelheid 84 km/uur

LOC: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM - CASTRICUM
Tussen 20:05 en 21:45 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen 760
Percentage overtredingen 5,7%
Toegestane max. snelheid 70 km/uur
Hoogst gemeten snelheid 111 km/uur

04-OKT-02
LOC: MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
Tussen 09:27 en 10:30 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen 450
Percentage overtredingen 2,2%
Toegestane max. snelheid 80 km/uur
Hoogst gemeten snelheid 100 km/uur

LOC: ILPENDAM, JAAGWEG
Tussen 11:04 en 12.10 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen 1000
Percentage overtredingen 3,2%
Toegestane max. snelheid 80 km/uur
Hoogst gemeten snelheid 104 km/uur

---