Ingezonden persbericht

4e Internationale Discus Kampioenschappen

DUISBURG, 20020912 -- Vanaf 3 t/m 6 oktober worden in Duisburg de 4e Internationale Discus Kampioenschappen gehouden. Op deze kampioenschappen worden uit meer dan 700 ingezonden Discusvissen, uit alle landen ter wereld, door een professionel jury, bestaande uit befaamde Discuskwekers en auteurs, een aantal winnaars gekozen.

De discusvis staat de laatste jaren behoorlijk in de belangstelling van de Nederlandse aquariaan. Een goed voorbeeld hiervan is de drie jaar geleden opgerichte Discus Club Holland die op dit moment meer dan 300 leden telt en, in tegenstelling tot andere aquariumverenigingen, nog steeds groeiende is.

Wij (Walter Soestbergen, webmaster van Discus Page Holland, en ondergetekende, webmaster van Discus als Hobby) zijn door de organisatie van dit evenement uitgenodigd om een live presentatie van deze show via het internet te verzorgen. Deze presentatie bestaat uit uiteraard vele foto's, een drietal webcam's welke live beelden uitzenden en chatsessies met de bekendste discuskwekers en auteurs uit alle delen van de wereld. Daarnaast organiseren wij in samenwerking met de organisatie een online voting voor de beste inzending.

Naast al deze aktiviteiten is er tevens een grote verkoopbeurs waar discusliefhebbers allerlei zaken rondom het aquarium en uiteraard ook Discusvissen kunnen aanschaffen.

Wellicht is dit een interessant item voor de nederlandse journalisten. Temeer daar het "aquariumseizoen" weer van start gaat nu de dagen weer wat gaan lengen.

In afwachting van uw antwoord verblijf ik,

Met vriendelijke groet,

Fons van der Hart
www.discusashobby.com
www.discus.pagina.nl
www.discus.info