Gemeente Leiden

Samen ruimen we Leiden op!

Opruimen op 3 oktober

Dienst Milieu en Beheer van de gemeente Leiden deelt tijdens de traditionele 3 Octobermarkt tasjes uit - met daarin vier vuilniszakken - aan de marktkooplieden. De gemeente hoopt op deze manier dat er minder zwerfvuil op straat terechtkomt. Op woensdag 2 oktober om 14.00 uur zal de directeur van de dienst Milieu en Beheer, heer Claus Martinot de eerste zakken uitreiken aan de marktkramen die op de Blauwpoortsbrug staan.

3 Oktober is altijd een groot feest, voor de inwoners van Leiden en de vele extra mensen op wie het feest een grote aantrekkingskracht heeft. Een van de grote trekpleisters is ieder jaar weer de gezellige en veelzijdige markt die gehouden wordt in de binnenstad van Leiden. Echter, na afloop van die markt blijft er vaak een hoop vuil op straat achter dat de stad een aanzienlijk minder feestelijk aanzicht geeft. De vier vuilniszakken maken het voor de marktkooplieden eenvoudig om hun vuil aan te bieden en voor Milieu en Beheer is het vuil een stuk makkelijker op te halen. Kortom: samen ruimen we Leiden op en zorgen dat de stad opgeruimd blijft.

Dit initiatief komt voort uit het project 'Leiden ruimt op!'. Onderdeel van dit veel omvattende project dat van Leiden een schonere en mooiere stad wil maken is het verder verbeteren en uitbreiden van het vele schoonmaakwerk dat de gemeente doet. Tegelijkertijd breidt de gemeente het toezicht op en de handhaving van de regels die vervuiling tegen gaan, uit. Vanuit de gedachte dat het opruimen en schoonhouden van de stad het resultaat is van gezamenlijke inspanning, zal de gemeente ook zoveel mogelijk samenwerking zoeken en stimuleren met bewoners en bedrijven.