Ingezonden persbericht


UITNODIGING/PERSBERICHT

Bloemlezing als eerbetoon aan de koe

Mozaïek presenteert Altijd boe, de mooiste koeiengedichten

Op de dag vóór Werelddierendag presenteert uitgeverij Mozaïek een boek over het Nederlandse dier bij uitstek: de koe.

Meer nog dan de leeuw is de koe ons nationale symbool. Kijk maar hoeveel dichters juist dit beest bezongen. In Altijd boe zijn de mooiste koeiengedichten verzameld. Gedichten van Rutger Kopland, Gerrit Achterberg, Ivo de Wijs, Eva Gerlach, Hilbrand Rozema, Koos Geerds, Kees Stip en vele anderen.

De gedichten zijn verzameld door Rien van den Berg en Liesbeth Goedbloed. Het boek is verlevendigd met de mooiste foto's uit De Boerderij, het vakblad voor de boer.

Het boek is opgedragen aan boerenarbeider Minne Bonnema uit Zeewolde. In zijn hobbystal zal op 3 oktober een kleine presentatie plaatsvinden. Rien van den Berg zal onthullen welk gedicht tijdens een open dag werd uitgeroepen tot het mooiste koeiengedicht van allemaal - een verrassing, want het publiek koos een gedicht waarin een koe en haar kalf sterven.

Na afloop is er gelegenheid om de samenstellers te interviewen.

De presentatie van Altijd boe zal plaatsvinden op 3 oktober 2002, 's middags om 14.00 uur. Plaats van handeling is de dierenweide van Minne Bonnema aan de Woldlaan in Zeewolde.

Met vriendelijke groet,

Arjen van Trigt (uitgever, www.boekencentrum.nl).

Rien van de Berg (samensteller Altijd boe)

NB. U bent van harte welkom bij de presentatie van Altijd boe. Zou u uw komst van tevoren aan ons willen doorgeven? (vantrigt@boekencentrum.nl of berg@nd.nl)

Mocht u niet in de gelegenheid zijn de presentatie te bezoeken, en er op Werelddierendag toch een stukje over willen schrijven, dan kunt u van ons een exemplaar toegestuurd krijgen.

Routebeschrijving vanaf Nijkerk en Almere: Zeewolde inrijden tot de rotonde. Daar linksaf slaan. Over de sportlaan doorrijden tot de volgende rotonde, die u helemaal rondt, zodat u op dezelfde sportlaan weer terugrijdt. Halverwege de sportlaan, gelijk na de drempel linksaf slaan, de woldlaan in. Hier rustig rijden in verband met dieren die hier mogelijk verweid of bereden worden!

Routebeschrijving vanaf Harderwijk: in Zeewolde bij alle rotondes rechtdoor rijden. Op de sportlaan gelijk na de drempel linksaf slaan, de woldlaan in. Hier rustig rijden in verband met dieren die hier mogelijk verweid of bereden worden!