Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 22 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

EMBARGO TOT 3 OKTOBER
12.30 UUR


Datum 1 oktober 2002 Nummer c035

Wijziging Waalsprongplannen Nijmegen

Ressen niet bebouwd, meer woningen in Oosterhout en Lent
In de Waalsprong moeten meer woningen in Oosterhout en het Stadseiland worden gebouwd. Het in het oorspronkelijke plan voorziene stadsdeel bij Ressen, blijft groene ruimte.

In mei 2001 werd de bouw van de Waalsprong stilgelegd, wegens het ontbreken van een gedetailleerde milieu effectrapportage (mer). Deze is onlangs gereedgekomen. De uitkomsten van deze mer hebben een belangrijke rol gespeeld bij het tot stand komen van dit nieuwe voorkeursmodel. De gemeenteraad neemt hier in december een besluit over.
Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen wil zuinig omgaan met de bestaande ruimte. Daarom wil het college Ressen als bouwlocatie schrappen. Dit wordt gecompenseerd door een intensievere bebouwing van het Stadseiland bij Lent en Oosterhout.
Daarbij wordt tevens gekozen voor meer functiemenging. Door wonen, werken en ontspannen dichter bij elkaar te brengen, verbeter je de kwaliteit van de leefomgeving.
De bereikbaarheid van de stad en de Waalsprong wordt verbeterd door te kiezen voor een tweede stadsbrug.

In het nieuwe voorkeursmodel voor de verdere ontwikkeling van de Waalsprong is meer aandacht voor cultuurhistorische waarden. Door de verschuiving van de bouwplannen wordt nu ook de in dit kader belangrijke Ressense Wal gespaard.

Op donderdag 3 oktober licht wethouder Paul Depla van ruimte en wonen het nieuwe voorkeursmodel toe. De persconferentie wordt gehouden in de Burgerzaal van het gemeentehuis van Nijmegen, van 12.30 uur tot 13.30 uur. U bent hierbij van harte uitgenodigd.

Let op embargo! Plannen moeten nog definitief worden goedgekeurd
Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer 024-3292380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.