KLM

02/055

KLM OPTIMALISEERT NETWERK ANTILLEN

AMSTELVEEN, 3 oktober 2002 - KLM zal met ingang van 1 december 2002 het netwerk naar de Antillen en Aruba aanpassen. De nadruk zal liggen op verhoging van de frequenties, een eenvoudiger structuur en een verhoging van het aantal non-stop vluchten van en naar de benedenwindse eilanden.

Waar voorheen vaak meerdere bestemmingen op de Antillen gecombineerd werden tot zogenaamde cirkel-vluchten (bijvoorbeeld Amsterdam-Aruba-Curaçao-Amsterdam), is gebleken dat klanten van KLM in toenemende mate non-stop vluchten prefereren. Vanaf 1 december 2002 zal 5x per week non-stop Amsterdam-Curaçao v.v. met een B747-300 worden gevlogen. Aruba zal 3x per week non-stop worden gevlogen met het type MD 11. De tussenstop van de dagelijkse Amsterdam-Lima-vlucht (thans Aruba), zal verplaatst worden naar Bonaire. Bonaire zal door deze wijziging 2x dagelijks rechtstreeks gevlogen worden met de MD11, aangezien de tussenstop van de dagelijkse Quito-vlucht ook reeds op Bonaire plaatsvindt.

KLM zal gaan samenwerken met een nieuwe partner, Dutch Eagle Express N.V., die zal gaan vliegen onder de naam BonairExel. BonairExel zal verbindingen aanbieden tussen de verschillende eilanden en het omringende vastenland, waarbij doorverbindingen direct aansluiten op KLM-vluchten vanuit Amsterdam. Hierdoor wordt per saldo het aantal dagelijkse verbindingen met bestaande bestemmingen aanmerkelijk verhoogd. Transferpassagiers van BonairExel kunnen gebruik maken van het KLM loyaliteitsprogramma "Flying Dutchman".

In samenwerking met partner BonairExel worden de volgende verbindingen met Amsterdam aangeboden:


· Bonaire 19x per week, waarvan 14x rechtstreeks;
· Curaçao 12x per week, waarvan 5x rechtstreeks;
· Aruba 17x per week, waarvan 3x rechtstreeks;
· Sint-Maarten 14x per week, via Bonaire en Curaçao
AMS/DR/FH

KLM CORPORATE COMMUNICATIONS (AMS/DR)
Marjolein Schotel
Media Relations
tel: 31-20 649 45 45
fax: 31-20 648 80 92
Email: secr.mediarelations@klm.com


---