Openbaar Ministerie

Gestolen GSM kan straffeloos worden ingeleverd

Voor degeen die een gestolen mobieltje in bezit heeft dat voor 1 oktober 2002 is gestolen bestaat de mogelijkheid om hier straffeloos vanaf te komen. Wanneer men dat gestolen mobieltje bij de politie inlevert krijgt men geen boete, gevangenisstraf of strafblad. Dit geldt voor de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2002.

Als je wordt aangetroffen met een gestolen GSM kun je al snel een boete van minimaal ¤220 oplopen. (De prijs waarvoor je een heel aardig mobieltje gewoon kunt kopen). Minimaal, want de strafmaat kan al snel behoorlijk oplopen. Als je bijvoorbeeld al een eerder een proces-verbaal voor diefstal of heling hebt gekregen of dat de politie er gelijk een ander delict bij kan bewijzen is gevangenisstraf niet uitzonderlijk.
Voor degeen die een gestolen mobieltje in bezit heeft dat voor 1 oktober 2002 is gestolen bestaat de mogelijkheid om hier onderuit te komen. Wanneer men dat gestolen mobieltje bij de politie inlevert krijgt men geen boete, gevangenisstraf of strafblad. Dit geldt voor de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2002.

De leiding van het Openbaar Ministerie heeft in overleg met de Raad van Hoofdcommissarissen besloten in de laatste drie maanden van 2002 een generaal pardon af te kondigen. Dat betekent dat iedereen die in het bezit is van een voor 1-10-2002 gestolen GSM het toestel kan inleveren bij de politie, zonder dat daar gevolgen aan zijn verbonden. Dus geen boete, gevangenisstraf of strafblad. Meer informatie op www.politie.nl