Www.goeduiteten.nl: makkelijk en snel naar goed restaurant

Internetgebruikers geven nu zelf hun oordeel over kwaliteit van uiteten

HEILOO, 20021003 -- Vandaag gaat de geheel vernieuwde website www.goeduiteten.nl van start. De overzichtelijke site toont de internetgebruiker snel de betere restaurants in iedere gewenste regio. Bovendien biedt de interactieve website veel informatie over zaken als lekker eten, koken en bijvoorbeeld gastronomische literatuur. Nieuw is ook dat restaurantbezoekers zelf hun oordeel over wat er op tafel komt via de site kenbaar kunnen maken.

De makers van de website zijn vooral zelf gek op koken en lekker eten. Ze stuitten op een probleem waar veel genieters mee te maken hebben: je kent de betere adressen in de buurt. Maar waar kun je lekker eten als je verder weggaat? De website geeft snel en overzichtelijk het antwoord.

Via deze portal vindt de gebruiker snel de betere restaurants die het begrip 'Goed Uit Eten' echt inhoud geven. De deelnemende restaurants behoren tot het betere segment, ook wat betreft bediening en ambiance. Criteria voor vermelding zijn verder dat de gasten kunnen kiezen uit minimaal een driegangenmenu, à la carte moet altijd mogelijk zijn en het restaurant heeft een eigen wijnkaart.

De site heeft zijn bestaansrecht inmiddels bewezen, maar is vanwege het groeiende succes duchtig onder handen genomen. Resultaat? Nieuwe moderne 'look'. Meteen vanaf de homepage, via een handige kaart van Nederland, doorklikken naar de gewenste regio. En daarna met één klik direct naar de gegevens van een lid-deelnemer, of met twee klikken naar één van de geselecteerde aspirant-deelnemers. Bovendien zijn de regio's overzichtelijker geworden en kun je vanaf elke pagina overschakelen naar onderwerpen als een recept van een topkok, een kookboekrecensie of de column van een culinair journalist. Via de site kunnen ook boeken over lekker eten worden gekocht. Voor de volledigheid kan de internetgebruiker ook traditioneel zoeken: op plaats- of restaurantnaam. Nieuw is het zoeken op soort keuken, regio of zelfs op aantal sterren.

De restaurants tonen hun adresgegevens, openingstijden, type keuken en de (gemiddelde) menuprijs. De leden-deelnemers vermelden zelfs hun eigen websiteadres. Bezoekers kunnen hun ervaringen via een invulmenu vermelden. Dit ter lering en vermaak van toekomstige bezoekers. Bovendien houdt dit de restaureurs scherp. De inititatiefnemers hopen dat liefhebbers van goed eten de website regelmatig bezoeken en vooral (inter)actief meewerken aan het verbeteren van culinair Nederland.