PERSBERICHT
03/10/2002

Meer tomatensmaak in een pot is onmogelijk

De pastasauzen van Heinz zijn nu nog lekkerder. Alle varianten hebben een nog vollere en krachtigere tomatensmaak. Verder is de variant Hot pittiger en de variant Bolognese rijker aan garnituur. Ook het etiket is aangepast. Het heeft een warmere uitstraling, dat beter in lijn ligt met de kwaliteit van de saus. Door de aanpassing van de receptuur en het etiket toont Heinz de echte tomatenexpertise aan.

Iedere smaak is anders
De pastasauzen zijn verkrijgbaar in drie smaken; Traditional, Hot en Bolognese. Alle sauzen zijn bereid met stukjes tomaat en fijne kruiden, maar iedere smaak is toch weer anders. Traditional is een traditionele, volle, rijke saus met heerlijke tomatensmaak. Hot is een echte pittige variant, krachtig van smaak, speciaal voor de pittige pastaliefhebber en Bolognese onderscheidt zich doordat er echt rundvlees inzit.

Lekkere recepten met Heinz
Heinz Pasta Sauces zijn een snelle en lekkere maaltijdbasis. Door het toevoegen van eigen ingrediënten krijgen de sauzen nog meer een persoonlijk tintje. In de bijlage zijn een aantal leuke recepten te vinden.

Het nieuwe etiket
Het nieuwe etiket op de potten zorgt voor nog meer onderscheid tussen de varianten. Het design krijgt over het geheel een warmere uitstraling, dat beter in lijn ligt met de kwaliteit van het product. Om consumenten vertrouwd te maken met het nieuwe etiket zit op iedere pot een sluitzegel met twee lekkere recepten. De potten met nieuw etiket en aangepaste receptuur zijn vanaf week 40 in de winkel verkrijgbaar. Een pot van 300 ml. heeft een adviesprijs vanaf ¤
1.29 en een pot van 600 ml. heeft een adviesprijs vanaf ¤ 2.08.

Heinz is een merk van H.J. Heinz


- EINDE BERICHT -
Achtergrond informatie:
H.J.Heinz
Margreet Houthoff
Telefoonnummer: 030-6973657 of 06-51197589
E-mail: margreet.houthoff@nl.hjheinz.com
Receptfoto's en productfoto's zijn op aanvraag verkrijgbaar

Receptenbijlage

Penne met tonijn (4 personen)


1 pot Heinz Pasta Sauce Traditional (600 gram) 350 gram Penne pasta (Honig)
400 gram tonijnstukjes in water ( 2 blikjes John West)
2 middelgrote uien

1 eetlepel kappertjes
Olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

Kook de pasta volgens de bereidingswijze. Maak de uien schoon, snij ze doormidden en snij deze vervolgens nogmaals in kleine ringen. Bak de kleine uienringen in wat olie even aan. Voeg de saus en de uitgelekte tonijnstukjes toe. Het geheel voorzichtig verwarmen. Op het laatst een eetlepel kappertjes toevoegen. Eventueel serveren met een frisse salade. Eet smakelijk.

Voor een gerecht voor 2 personen gebruikt U Heinz Pasta Sauce Traditional 300 gram en halveert U de hoeveelheden van de overige ingrediënten.

Maispasta met kip (4 personen)


1 pot Heinz Pasta Sauce Hot (600 gram)
400 gram maispasta (Honig)
400 gram kipfilet

1 cougette
Olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

Kook de pasta volgens de bereidingswijze. Snij de kip in reepjes. Halveer de courgette in de lengte en snij deze vervolgens nogmaals in plakjes. Bak de kip in wat olie gaar, voeg de courgetteplakjes toe en bak het geheel nog enkele minuten. Voeg de saus toe. Het geheel voorzichtig verwarmen. Eventueel serveren met een frisse salade. Eet smakelijk.

Voor een gerecht voor 2 personen gebruikt U Heinz Pasta Sauce Hot 300 gram en halveert U de hoeveelheden van de overig ingredienten.

Tagliatelle Bolognese (4 personen)


1 pot Heinz Pasta Sauce Bolognese (600 gram) 375 gram Tagliatelle (Honig)
150 gram champignons

3 lenteuitjes
Geraspte parmezaanse kaas
Olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

Kook de pasta volgens de bereidingswijze. Was de champignons en snij ze in stukjes. Was de lente uitjes en snij ze in ringetjes. Bak de champignons in wat olie even aan. Voeg de saus en de lenteui ringetjes toe en verwarm het voorzichtig. Bestrooi het gerecht met de geraspte parmezaanse kaas. Eventueel serveren met een frisse salade. Eet smakelijk.

Voor een gerecht voor 2 personen gebruikt U Heinz Pasta Sauce Bolognese 300 gram en halveert U de hoeveelheden van de overige ingrediënten.