PERSBERICHT
03/10/2002

Nieuwe website over Amerikaanse pinda's

Voedingskundige adviezen, recepten, wetenswaardigheden; de website van het Informatiebureau Amerikaanse pinda's staat boordevol interessante informatie over Amerikaanse pinda's. Zowel diëtisten als particulieren vinden op www.peanutsusa.org.uk/nn2 antwoorden op de meest uiteenlopende vragen. Bovendien kunnen bezoekers hun lekkerste pindarecepten naar de site mailen. De meest verrassende recepten worden op de site geplaatst.
Fabels

Enkele fabels over pinda's worden op de website ontzenuwd. Zo groeit een pinda niet aan een boom, maar is het een peulvrucht die ondergronds vruchten produceert. Ondanks hun hoger oliegehalte hebben pinda's dezelfde eigenschappen als erwten, bonen en linzen. Naast het feit dat Amerikaanse pinda's erg lekker zijn, blijkt, dat pinda's prima in een gezonde evenwichtige leefwijze passen. De pinda is een goede bron van onverzadigde vetzuren, eiwitten, vitamines, mineralen en voedingsvezel. De onverzadigde vetzuren hebben een goede invloed op het cholesterolgehalte in het bloed. Zelfs wie af wil vallen met pinda's kan voor informatie op de site terecht. Er is een uitgebalanceerd weekmenu te vinden van 1200 kCal.

Recept

Bezoekers van de website kunnen via e-mail hun vragen over pinda's stellen aan een deskundige. Maar het is ook mogelijk om zelf een bijdrage te leveren aan de inhoud van de website. Dat kan door een favoriet pindarecept te mailen naar de site. De meeste verrassende en lekkere recepten worden op de site geplaatst.