Gemeente Roermond

Roermond, 3 oktober 2002

RAAD VAN STATE GEEFT GOEDKEURING PLAN OOLDERVESTE

Dinsdag 2 oktober 2002 heeft de Raad van State de belangenrijkste bezwaren tegen de bebouwing van OolderVeste ongegrond verklaard. Namens de gemeente Roermond heeft wethouder Van Rey laten weten " tevreden te zijn" met de uitspraak. Nu het hoogste rechtsorgaan van Nederland heeft uitgesproken dat de bebouwing mag doorgaan doet wethouder Van Rey een dringend beroep op de bezwaarmakers. " Nu de race is gelopen roep ik alle belanghebbenden op om er gezamenlijk de schouders onder te zetten om voor de hele omgeving er iets moois van te maken" aldus de wethouder.

Op OolderVeste kunnen nu voor de komende jaren circa 875 woningen worden gebouwd. Voor de gemeente Roermond als ook voor de totale regio is de bouw van deze woningen belangrijk om de tekorten op de huizenmarkt snel in te lopen. Daarnaast kan ook worden gestart met het op een hoger niveau tillen van de voorzieningen in de wijk Herten.

Ofschoon de Raad van State voor het belangrijkste deel de bezwaren ongegrond heeft verklaard zijn er enkele kanttekeningen gemaakt.

Met betrekking tot de structuurweg die het gebied van OolderVeste moet ontsluiten heeft de Raad van State laten weten dat het belang van die weg niet ter discussie staat. Evenmin staat de ligging van de weg ter discussie. Omdat het aantal rijbanen onvoldoende helder is gedefinieerd geeft de Raad van State geen toestemming om de weg vooralsnog aan te leggen.

Verder heeft de Raad van State geen goedkeuring gegeven voor de bouw van circa 30 woningen. Deze woningen zijn verdeeld over twee delen van resp. 17 (rondom de tennisbanen) en 13 (rondom hoveniersbedrijf Hannen) bouwkavels.

Voor de delen van het plan waar de Raad van State geen goedkeuring aan heeft verleend zal opnieuw een procedure door de gemeente worden opgestart om, met kleine wijzigingen, alsnog goedkeuring te krijgen. Zoals in alle procedures die voor het plan OolderVeste zijn gevoerd worden ook de 'reparatieprocedures' met de maximale zorgvuldigheid gevoerd.