Ingezonden persbericht

Woensdag 2 oktober, 2002

CLONAID BREID HAAR ACTIVITEITEN UIT IN AFRIKA EN VEROORDEELD HET VOORSTEL VAN DE VERENIGDE NATIES VOOR EEN INTERNATIONAAL VERDRAG TEGEN MENSEN KLONEN ALS EEN SCHAAMTELOZE OVERTREDING VAN DE MENSENRECHTEN.

Clonaid, werelds eerste mensen klonen bedrijf dat recent de RMX 2010 "kloningsmachine" introduceerde, een biofusie apparaat ontwikkeld door haar Koreaanse tak en cruciaal in het mensen klonen proces, heeft nu regelingen getroffen om haar activiteiten uit te breiden in Afrika. Afrikaanse wetenschappers hebben zich aangesloten bij het team en worden nu getraind in Clonaid's gepatenteerde techniek. Omdat de verzoeken voor mensen klonen diensten op dit continent aan het toenemen zijn, zullen zij de mogelijkheid hebben direct te reageren bij ons nieuwe kantoor in Abidjan, Ivoorkust. Een nieuwe faciliteit zal in Januari gereed komen waar de klonings technologie gecombineerd met genetische aanpassingen zullen gebruikt worden om veeproductie te verbeteren voor de Afrikaanse landen die het nodig hebben.

Dr. Boisselier, Clonaid's CEO, verklaart: "We zijn erg blij om te participeren in de opkomst van Afrika in deze nieuwe eeuw van technologieën en om nu temidden van onze Internationale staf de deskundigheid van hoogopgeleide Afrikaanse wetenschappers te hebben, in het streven naar een beter leven voor de mensen over de wereld, ongeacht hun afkomst, nationaliteit of ras. De aankondiging van de Verenigde Naties vorige week (onder druk van de Katholieke Kerk) is onredelijk en is een fundamentele overtreding van de mensenrechten, omdat het verdrag mensen verbied hun voorkeur van reproductie methode zelf te kiezen. Het anti kloningsverdrag van de Verenigde Naties zou, als het aangenomen wordt, meteen betwist moeten worden in een Internationaal Rechtbank omdat het een schaamteloze overtreding vormt van de mensenrechten."

Ze voegt eraan toe: "Als lid van de Raeliaanse Beweging die gelooft dat alle leven op Aarde het gevolg is van een wetenschappelijke schepping door geavanceerde wetenschappers van een andere planeet, lijkt het verbieden van mensen klonen, hoofdzakelijk geleid door Katholieke landen en het Vaticaan, het meest primitieve en achterhaalde manier om de wetenschap te reguleren.

Voor een interview met Dr. Boisselier, kunt u contact opnemen met Nadine Gary, PR op 1-702-497-9186 of pr@clonaid.com