Gemeente Heythuysen

Eerste burgeravonden 2002 zitten erop!

De burgeravonden 2002 in Baexem en Kelpen-Oler zitten erop! Op dinsdag 1 en woensdag 2 oktober jl. zijn de eerste burgeravonden in Baexem en Kelpen-Oler gehouden. Nieuw van opzet, met vóór de pauze een introductie van burgemeester J. Truijen en een toelichting van de wethouders op de inhoud van hun portefeuilles. Na de pauze praatten de aanwezige bewoners in groepen over een zestal onderwerpen, te weten:
- natuur/milieu;

- wonen;

- verkeer/vervoer;

- verenigingsleven/welzijn;

- informatieverstrekking aan en contact met de bevolking; en economische activiteiten kleine kernen/voorzieningennivo.

Ook de brandweer (De heer H. Peskens/De heer H. Gijsbers) en de regiopolitie Limburg-Noord (De heer L. Semmeling) gaven een toelichting op hun werkzaamheden. De heer J. Smolenaars vroeg aandacht voor het buurtpreventieprojekt en hield een pleidooi voor het buurtcoördinatorschap.

Na de plenaire terugkoppeling van de punten uit de groepen kon iedereen aan het einde van de bijeenkomst met behulp van cijfers of gekleurde stickers aangeven welk punt, vermeld op het grote vel, voor hem/haar de grootste prioriteit moest krijgen.
Het College van B&W zal nu vervolgens aan de slag gaan met de uitkomst van deze inventarisatie en de vragen die er tijdens de burgeravond gesteld zijn. Zij hebben toegezegd dat de bewoners op korte termijn (14 dagen) een samenvatting van deze avonden zullen ontvangen via de Streekbode en de website.

Uit de eerste reakties is gebleken dat de bewoners deze opzet van de burgeravond geslaagd vonden. Wellicht een extra reden voor de bewoners van Grathem en Heythuysen om de burgeravonden in hun kern te bezoeken.

Deze vinden plaats op 15 oktober 2002 in Grathem en 16 oktober 2002 in Heythuysen.Aanvang: 19.30 uur.