Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

WOENSDRECHT: donderdag 3 oktober 2002

Verkeerscontrole rond de actie "We gaan weer naar school"

Afgelopen week heeft de politie van het team Woensdrecht, in het kader van het project "We gaan weer naar school", extra toezicht gehouden op de schoolgaande jeugd, Vanuit de gemeente Woensdrecht gaan dagelijks honderden kinderen naar de middelbare scholen in Bergen op Zoom. Buiten de vele waarschuwingen die werden uitgedeeld, werden in totaal 6 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen.

Politie treedt op tegen voertuigen met niet-toegestane verlichting

De politie van het team Woensdrecht gaat met ingang van vandaag verbaliserend optreden tegen bestuurders die met verlichting op hun voertuigen rijden, die niet is toegestaan volgens de inrichtingseisen van het voertuigreglement.

Vooral jonge bestuurders brengen steeds vaker aan de voor- en onderzijde van hun voertuig gekleurde verlichting aan. Met name het voeren van blauwgekleurde verlichting werkt verwarrend, daar het voeren van deze verlichting alleen is toegestaan voor de voorrangsvoertuigen van brandweer, ambulance en politie.

De politiemensen van team Woensdrecht hebben de afgelopen weken al enkele eigenaren geattendeerd op het feit dat de bedoelde verlichting niet is toegestaan. Deze periode van waarschuwen is nu voorbij. Iedere bestuurder die met niet toegestane verlichting wordt aangetroffen kan een kennisgeving van beschikking tegemoet zien ter grootte van 57. Daarnaast heeft de politie de mogelijkheid via de administratief-rechterlijke weg over te gaan tot het innemen van het kentekenbewijs. Zij zal vervolgens in eerste instantie de eigenaar van de auto in de gelegenheid stellen de auto zelf wat betreft de verlichting in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Als de eigenaar niet aan deze verplichting voldoet, zal de politie het kentekenbewijs toesturen aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer, die opnieuw tot keuring van de auto zal moeten overgaan.

Bron: Manon Ostendorf