Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

3 oktober 2002

Fietsende agenten houden verdachte aan

BREDA: Gistermiddag heeft de politie omstreeks 14.00 uur een 40-jarige Bredanaar aangehouden op de verdenking van een inbraak in een winkel op de Dreef op 22 september jl. De verdachte is in verzekering gesteld. Na deze inbraak waren de daders gevlucht op een scooter, waarmee ze in aanrijding kwamen met een andere scooter. De bestuurder daarvan raakte gewond. Al eerder werd in deze zaak een 30-jarige Bredanaar aangehouden. Deze verdachte zit nog steeds in bewaring.

Twee fietsende agenten zagen de 40-jarige verdachte gisteren lopen over de Dijklaan. De agenten herkenden hem en wisten dat hij gezocht werd voor een inbraak. De verdachte kreeg de agenten in de gaten en probeerde via een brandgang te ontkomen. In de brandgang kon hij door de agenten worden aangehouden. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding door de agenten te schoppen en te slaan. Hij is in verzekering gesteld.

Politie houdt twee verdachten aan ter zake mishandeling

BREDA: De politie heeft gistermiddag omstreeks 14.40 uur op de Nieuwstraat twee verdachten, respectievelijk 32 jaar en 40 jaar aangehouden die even daarvoor een 32-jarige Bredanaar zouden mishandeld op de Nieuwe Prinsenkade. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

De politie kreeg een melding dat een man op de Nieuwstraat door twee mannen met een ijzeren staaf op zijn gezicht geslagen was. Het slachtoffer gaf een signalement door en de roepnaam van een van de verdachten Agenten zagen korte tijd na de melding op de Nieuwstraat twee mannen die voldeden aan het signalement, waaronder een persoon die zij ambthalve kenden en waarvan de roepnaam overeenkwam met de verstrekte gegevens. Zij hebben de beide mannen aangehouden. Mogelijk is de achtergrond van deze zaak een (financieel) geschil tussen verdachten en slachtoffer.

Rijden onder invloed

BREDA: Vannacht werd op de Claudius Prinsenlaan in Breda een 51-jarige automobilist uit Breda aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijgedrag viel op omdat hij de gehele rijbaan nodig had. Na een bloedproef werd de automobilist met een dagvaarding en een rijverbod op zak heengezonden.

Rijden tijdens ontzegging

BREDA: Vanochtend werd op de Meidoornstraat in Breda een automobilist aangehouden omdat hij reed terwijl hij een rij-ontzegging had. De verdachte, een 22-jarige man uit Breda werd na verhoor in vrijheid gesteld, hij kan een dagvaarding tegemoet zien.

Politie houdt gesignaleerde aan

BREDA: Vanmiddag hield de politie op het Dr. Ariensplein in Breda, een 27 jarige man uit Breda aan. Hij had nog 30 dagen hechtenis tegoed en kon direct beginnen met het uitzitten van deze straf.

Inbraak bedrijf

BREDA: Door een ruit van een supermarkt aan de Baliëndijk te vernielen heeft men vannacht omstreeks 04.00 uur een kassa uit de winkel kunnen pakken. Getuigen zagen voor de winkel een manspersoon staan met een kassa in zijn hand. Toen de getuigen naar buiten kwamen, heeft de dader de kassa laten vallen en is op zijn bromfiets vertrokken in de richting van de Kapittelweg. Signalement: manspersoon, vermoedelijk blond haar, hij droeg een petje. Hij reed op een oude Puch, licht van kleur, met opvallend hard geluid (kapotte uitlaat)

Politie houdt winkeldieven aan

BREDA: Bij een grootwinkelbedrijf op de Konijnenberg zijn twee winkeldieven aangehouden: Het gaat om twee mannen van respectievelijk 18 en 19 jaar. Ze hadden 18 DVD`s gestolen. Na het passeren van de kassa werden zij aangehouden door beveiliging. Na overleg met Justitie zijn beiden heengezonden met een boete van 175,00 euro. Deze werd direct betaald.

Aantreffen granaat

KLUNDERT: Op woensdag 2 oktober jl. is er tijdens het aardappel rooien vermoedelijk een granaat gevonden. Deze is veilig gesteld en betreft aan de Pelikaan te Klundert. EOC is in kennis gesteld om deze granaat te vernietigen.

Aanrijding met twee voertuigen

FIJNAART: Vond gisteravond 2 oktober jl. een aanrijding plaats tussen twee voertuigen op de Oude Heijningsedijk te Fijnaart. Een bestuurder aldaar moest stoppen voor een voorligger en kon zijn voertuig niet tijdig tot stilstand brengen. Er werd zelfs een remspoor van ongeveer 21 meter gemeten. De voorzijde van deze auto werd zwaar beschadigd, zodat het kentekenbewijs werd ingenomen. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake te hard rijden.

Aanrijdingen met gewonde

MOERDIJK: Vond gistermiddag omstreeks 17.00 uur een ongeval plaats op de Vogelweg te Moerdijk. Er werd door een 36-jarige automobiliste uit Willemstad geen voorrang gegeven aan een auto, bestuurd door een 18-jarige vrouw uit Willemstad die van rechts was gekomen. Beide voertuigen werden beschadigd. De bestuurster die geen voorrang had verleend werd met rug- en beenklachten naar het Franciscus ziekenhuis te Roosendaal vervoerd.

ZEVENBERGEN: Vond vandaag omstreeks 11.40 uur een verkeersongeval, op de Pastoor van Kessellaan - St. Jorisstraat, plaats tussen twee autos en een voetganger. Een bestuurster stond te wachten voor het zebrapad om een voetgangster over te laten steken. Een achter op komende autobestuurder had dit niet gezien en reed tegen de achterzijde van de wachtende auto. Deze auto schepte vervolgens de 62-jarige voetganger uit Zevenbergen en deze viel gewond op de rijbaan. Zij is per ambulance overgebracht naar het Sint Franciscus ziekenhuis te Roosendaal. Een auto moest worden getakeld.

Inbraak in kantoorunit

ETTEN-LEUR: Afgelopen nacht werd er ingebroken in een kantoorunit op een bouwterrein aan de Tussendonk. Toegang werd verkregen na het ingooien van 2 ramen. Er werd frisdrank gestolen en er werden vernielingen aangericht.

Diefstal scooter

ETTEN-LEUR: Gisteren werd er vanaf een bedrijfsterrein aan de Hermelijnweg een scooter gestolen. Het betreft hier een blauw/zwarte Yamaha Aerox.

Politie houdt gesignaleerde aan

BREDA: Gistermiddag heeft de politie op het Stationsplein een 23-jarige Tilburger aangehouden die reisde zonder geldig vervoersbewijs. De man bleek nog voor 1357 euro aan boetes open te hebben staan. De verdachte probeerde zich aan zijn aanhouding te onttrekken maar kon door assisterende agenten alsnog worden aangehouden.