Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

ROOSENDAAL: donderdag 3 oktober 2002

Poging inbraak horecagelegenheid

Woensdagnacht werd er gepoogd om in een horecagelegenheid aan de Markt te Roosendaal in te breken. Dit moet gebeurd zijn na 02.30 uur. Men heeft aan de achterzijde, zijnde aan de kant van het Emile van Loonpark, een ruit verbroken. Er is getracht een slot te openen, dit is echter mislukt.

Tweemaal winkeldiefstal

Een 72-jarige mevrouw uit Roosendaal heeft het gisteren duur moeten bekopen. Zij werd aangehouden terzake het plegen van winkeldiefstal. Zij had voornamelijk snoepgoed meegenomen en deze niet ter betaling aangeboden. Er werd een proces-verbaal opgemaakt en mevrouw kreeg een transactie aangeboden van 110 Euro.

Op de Roselaar werd een winkeldief aangehouden. Het betrof een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die ogenblikkelijk de zaak ontvluchtte en de gestolen goederen weggooide toen bij het verlaten van de winkel de alarmpoortjes afgingen en hij in de gaten had dat de winkeldiefstal ontdekt was. De man kon desalniettemin door een beveiligingsmedewerker worden aangehouden en is daarna overgedragen aan de politie. Op het bureau bleek dat de man als gezocht gesignaleerd stond en nog een langere tijd in de cel mocht verblijven. De man werd overgebracht naar de gevangenis.

Vals eurobiljet van 200 aangetroffen

Bij een supermarkt aan de van Beethovenlaan werd gisteren een vals biljet van 200 Euro aangeboden. De aanbieder, een 29-jarige inwoner van Roosendaal, koos het hazenpad en reed weg met zijn auto. Het kenteken werd echter door een medewerker genoteerd en doorgegeven aan de politie. Deze kon de man aanhouden. Een proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.

Diefstal vanaf auto

Op de Dingenadonk in Roosnedaal zijn in de nacht van woensdag op donderdag de twee buitenspiegels van een BMW personenauto weggenomen. Ze werden netjes gedemonteerd. De politie heeft aangifte opgenomen; de daders bleven vooralsnog onbekend.

Bron: Manon Ostendorf