Ingezonden persbericht



P E R S B E R I C H T

voor redacties: ict, overheid, agenda

Mediamatic presenteert: 'Waar is de burger?'

---

Donderdagmiddag 3 oktober organiseert Mediamatic een lezingen- en discussiemiddag over de burger online. De middag is voor politici en bestuurders, beleidsmakers, I&A coördinatoren en
communicatieadviseurs. De sprekers zijn Tom Kok en Bert Mulder.

Tom Kok: "Veel overheidsmanagers willen in de nieuwe tijd van buiten naar binnen denken. Ze zullen moeten uitvinden dat luisteren een kunst is." Tom Kok zal het onderwerp van de burger online vanuit het perspectief van de politieke praktijk problematiseren. Hij zal opmerkelijke resultaten presenteren van een onderzoek naar de betrokkenheid van de burgers gehouden door Cool Research in juli 2002. Het onderzoek 'En wat wil de burger?' gaat onder andere in op wat men als burger online doet en wat niet.

Bert Mulder: "De burger online heeft vergaande consequenties voor de overheid. Het gaat dan niet alleen om overheidsinformatie of digitale dienstverlening voor de burger. Burgers worden zelf ook producenten van (beleids)informatie. Mondige burgers maken en publiceren beleidsplannen en zetten onderwerpen op de bestuurlijke agenda. De rollen veranderen." Bert Mulder zal ingaan op de veranderende posities van burger en overheid.

Bert Mulder was enkele jaren informatieadviseur voor de Tweede Kamer. Hij is partner in de InformatieWerkPlaats en houdt zich voor klanten bezig met vragen als "Wat betekenen de veranderingen in de informatiesamenleving voor de rol van de overheid in de communicatie met de burger?"

Tom Kok is voormalig partijvoorzitter van D66. Cool Research, een onderdeel van zijn bedrijf Cool Capital, doet onderzoek naar de toepassingen van de nieuwe media in de publieke sector. Cool Capital heeft ook de onderdelen Cool Concept (internettoepassingen voor de overheid) en Cool Impact (interactieve belevenissen). Hij is jurylid van de WebwijzerAward voor de beste overheidswebsite.

Deze lezing maakt deel uit van een serie lezingen met de naam Kennis Maken. Maandelijks worden experts uit het netwerk van Mediamatic uitgenodigd om kennis te delen met internetstrategen uit de sectoren overheid, onderwijs, cultuur en dienstverlening. Er zal veel gelegenheid zijn om van gedachten te wisselen.

Een inschrijving voor de lezing kost ¤35 per persoon. Het aantal plaatsen is beperkt. Hij vindt plaats op donderdagmiddag 3 oktober om 15:00 bij Mediamatic op de Prins Hendrikkade 192 in Amsterdam.

Meer informatie:

---

Meer informatie over deze lezingenserie op
http://netles.mediamatic.nl/kennismaken.html

InformatieWerkPlaats van Bert Mulder http://www.informatiewerkplaats.nl

Cool Research van Tom Kok: http://www.coolcapital.nl/cv_tom.html