AMERICAN BOOK CENTER

Boek: Buitenlandse politiek VS onder de loep

Boekpresentatie van:
Phyllis Bennis auteur van 'Before & After: US Foreign Policy and the September 11th Crisis'

Donderdag 3 oktober om 20:00 uur - ABC Treehouse, Voetboogstraat 11, Amsterdam

Over het boek:
Zonder uitzondering waren Amerikanen geshockeerd door de aanslagen van 11 september. Overheden uit de hele wereld betuigden hun medeleven, al distantieerden velen zich bij voorbaat van de militaire wraak die Washington in petto had.

In Before & After analyseert de Amerikaanse auteur Phyllis Bennis de rol van Amerika in het Midden-Oosten. Ze onderzoekt de oorsprong van het conflict dat ogenschijnlijk begon met de aanslagen op het WTC en het Pentagon, maar dat feitelijk al veel langer aan de gang was. De Amerikaanse steun voor de Israëlische nederzettingenpolitiek, de bliksemoorlog tegen Irak en de daaruit voortvloeiende economische sancties, het maakte Amerika in de regio tot een alom gehate vijand.

Before & After beschijft het optreden van president George Bush en zijn administratie sinds de aanslagen van 11 september. Bennis bekijkt de keuzes die werden gemaakt en de opties die werden genegeerd. Ze heeft met name veel aandacht voor het internationale recht dat op meerdere punten werd geschonden. Het boek gaat daarmee niet zozeer over de consequenties van de ramp, als wel over de gevolgen van het Amerikaanse optreden voor de wereldgemeenschap.

Over de auteur:
Phyllis Bennis is lid van het in Amsterdam gevestigde Transnational Institute en als New Internationalist verbonden aan het Institute for Policy Studies in Washington. Eerdere werken van Phyllis Bennis zijn 'Calling the Shots: How Washington Dominates Today's UN' en 'Beyond the Storm: A Gulf Crisis Reader'.

Op zaterdag 5 oktober en zondag 6 okotber zal Phyllis Bennis op festival 'Het Andere Boek' in Antwerpen deelnemen aan twee paneldiscussies. Zaterdag met Peter Franssen, Jef Lambrecht en Paul de Bruyn over het thema 'Bush en 11 september'. Zondag met Ludo Abicht, Lucas Catherine en Anja Meulenbelt met het thema 'Gesprekken aan de grens over Palestina en Israël'.
www.hetandereboek.com

Voor meer informatie of voor recensie-exemplaren kunt u contact opnemen met:
The American Book Center - 020 5352573 of 020 6255537

27 sep 02 16:47