MEMISA

Opbrengst atp champions tour in eindhoven voor memisa

Jacco Eltingh en Paul Haarhuis zetten zich in voor Soedanese vluchtelingen in Oeganda

Van 3 tot en met 6 oktober a.s. vinden in Eindhoven de Alex TennisClassics plaats. Aan dit ATP-toernooi nemen toptennissers deel als John McEnroe, Mats Wilander, Michael Stich en Yannick Noah. Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop van het toernooi, georganiseerd door tennissers Jacco Eltingh en Paul Haarhuis, is voor ontwikkelingshulporganisatie Memisa.

Op zaterdag 5 oktober a.s. is er tevens een benefiet-avond voor Memisa op het terrein van het indoor-sportcentrum. Naast optredens van George Castro en Timeless is er een veiling van tennisattributen van de deelnemers.

De opbrengst wordt door Memisa besteed aan projecten in Noord-Oeganda, waar ruim 145.000 vluchtelingen uit buurland Soedan verblijven. Zij zijn met hun families gevlucht voor het geweld van de burgeroorlog in Soedan en verblijven vaak al jaren in een vluchtelingenkamp. Van deze vluchtelingen is ruim 60 procent jonger dan 18 jaar. Het geweld en de uitzichtloosheid van hun bestaan maakt dat deze kinderen grote psychosociale problemen hebben. De medewerkers van het project organiseren sportactiviteiten voor de Soedanese kinderen. De sportactiviteiten leveren een bijdrage aan de opbouw van een nieuw leven.

Jacco Eltingh en Paul Haarhuis hebben in mei jl. de vluchtelingenkampen in Oeganda bezocht.