Gemeente Amersfoort

Nationale schoolontruimingsoefening op basisschool De Zonnewijzer

datum: 27 september 2002

Op vrijdag 4 oktober geeft wethouder Eerdmans van Onderwijs om 11.45 uur het startsein voor de Nationale Schoolontruimingsoefening in Amersfoort. Zij zal dit doen op basisschool De Zonnewijzer aan de Trombonestraat. De Zonnewijzer werd hiervoor uitgeloot uit elf basisscholen die de Amersfoortse brandweer lieten weten op 4 oktober een ontruimingsoefening te houden. De Nationale Schoolontruimingsoefening maakt deel uit van de jaarlijkse Nationale Brandpreventieweek, die dit maal 'Scholen en ontruimen' als thema draagt.

De Nationale Schoolontruimingsoefening wordt opgeluisterd door de komst van Brandweer Amersfoort met bluswagen, zodat de oefening nog realistischer wordt. Wethouder Eerdmans zal de school na afloop van de oefening een speciaal lespakket over brandveiligheid overhandigen. Ook krijgen de leerlingen van De Zonnewijzer een rondleiding door de nieuwe brandweerkazerne op de Isselt.

De Nationale Brandpreventieweek wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Brandpreventieweek, waarin de Stichting Consument en Veiligheid, de Nederlandse Brandwonden Stichting, Het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (NIBRA) en de Nederlandse Brandweer samenwerken. Hiermee willen deze organisaties ieder jaar bij een breed publiek aandacht vragen voor een onderwerp op het vlak van brandpreventie. De week begint dit jaar op 4 oktober en wordt op zaterdag 12 oktober - althans in Amersfoort - afgesloten met een Open Huis voor het publiek in de brandweerkazerne aan De Kleine Koppel (hoek Brabantsestraat).