Gemeente Tiel


Brandpreventieweek in teken van schoolontruimingsoefening

Van 4 oktober tot en met 12 oktober is het de nationale brandpreventieweek. Dit jaar staat de week in het teken van de schoolontruimingsoefening. Brandweer Tiel heeft alle basisscholen uitgenodigd om samen met de brandweer hun ontruimingsplan te oefenen. Aan deze oproep hebben 19 scholen gehoor gegeven.

Op 4 oktober zal het startsein gegeven worden voor de schoolontruimingsoefening op basisschool de Hoge Hof in Kapel Avezaath. Dit gebeurt om 10.00 uur. Voor deze school wordt het een speciale oefening, want dan zal wethouder Litjens de aftrap geven voor de schoolontruimingsoefening. Ook zal de brandweer met tankautospuit , hoogwerker en hulpverleningsvoertuig en ander materieel aanwezig zijn. De leerlingen kunnen rekenen op een uitgebreide uitleg en demonstratie van de verschillende voertuigen.

Dit jaar zijn we twee keer opgeschrikt door een brand op school. De brand in basisschool 'De Moespot' gebeurde gelukkig `s avonds zodat er geen kinderen waren. De brand in de noodlokalen van enkele weken geleden was gelukkig ook zonder persoonlijk letsel. De noodlokalen stonden namelijk nog leeg. Het is dus best belangrijk dat scholen gaan oefenen met hun ontruimingsplan zodat alle kinderen bij een brand in veiligheid gebracht kunnen worden.