Gemeente Den Helder


01-10-2002
Nationale brandpreventieweek: scholen ontruimd
De nationale brandpreventieweek die dit jaar van 4 t/m 12 oktober wordt gehouden, staat in het teken van ontruimingsoefeningen op scholen. De afdeling Preventie van de gemeentebrandweer Den Helder organiseert de acties, in samenwerking met de Repressieve Dienst en de vrijwillige brandweer van de brandweer Den Helder. De namen van de scholen houden we nog even geheim. Zodoende kan niemand zich op de oefening voorbereiden, waardoor het ook een echte oefening wordt. Uiteraard zijn de directie's van de scholen wel op de hoogte .

demo's

Tijdens de nationale brandpreventieweek is de Brandweer op de zaterdagen 5 en 12 oktober met een informatiestand aanwezig op de zaterdagmarkt. Op het Julianaplein staat een container opgesteld waarin een woonkamer wordt nagebootst. Hier kunt u ervaren hoe het is om bij brand uw kamer te moeten ontvluchten.
Op 12 oktober staat de brandweer ook met een stand bij de Gamma in het Ravelijncenter.
Daar kunt u kijken naar demonstraties met een oefenaanhanger van de firma VSK, zoals een nabootsing van de vlam in de pan. Die wordt dan weer geblust met brandblusmiddelen die door Holland Stores beschikbaar zijn gesteld. Verder kunt u informatie krijgen over brandpreventie in het algemeen en worden er rookmelders verkocht, beschikbaar gesteld door de Gamma. Een deel van de opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de brandwondenstichting. Al met al is het zeker de moeite waard om even langs te komen.
Tijdens deze actieweek collecteert de vrijwillige brandweer ook voor de Brandwondenstichting.

Heeft u vragen over brandpreventie in het algemeen of over de nationale brandpreventieweek dan kunt u, tijdens kantooruren, bellen met de afdeling Preventie van de gemeentebrandweer Den Helder, telefoon 655762 of 655752.
Kijk voor informatie ook op de gemeentelijke internetsite www.denhelder.nl (onder gebruiksvergunningen), op www.brandweer.nl (onder brandpreventieweek) of op de site van het NIBRA, www.nibra.nl .

« terug