Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 4 oktober 2002


Verkeersongeval Noordwijkerhout
Bij een verkeersongeval op vrijdag 4 oktober omstreeks 08.35 uur raakten een 28-jarige automobilist uit Rotterdam en een 31-jarige automobilist uit Vlaardingen betrokken. Beiden reden over de Duinschooten in de richting van de Langevelderlaan. Nadat de Rotterdammer een inrit had gemist remde deze waardoor de man uit Vlaardingen die het remmen te laat zag moest uitwijken naar links. Hierna kwam deze laatste nadat hij het voertuig voor hem had geschampt tegen een boom tot stilstand. De automobilist uit Vlaardingen werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Auto weg na woninginbraak Katwijk
Terwijl de bewoner thuis was werd in de nacht van vrijdag 4 oktober in zijn woning aan de Valkenburgseweg ingebroken. Men kwam de woning binnen door middel van het boren van gaten in het raam waarna de hendels konden worden geopend. Uit de woning werd een tas met daarin autosleutels, pasjes en een mobiele telefoon, weggenomen. Ook de auto van de bewoner werd meegenomen. Het voertuig staat gesignaleerd. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Katwijk, telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Racefietser rijdt door na aanrijding Warmond
De politie is op zoek naar een racefietser die op dinsdag 1 oktober omstreeks 17.45 uur in aanrijding kwam met een 10-jarige fietster uit Warmond. De fietster stond op de Oranje Nassaulaan bij de kruising met de Haarlemmertrekvaart bij de verkeerslichten voor het 'rode' licht te wachten. De fietster werd van achteren aangereden door een nog onbekende racefietser. Beiden vielen waarna de racefietser wegreed in de richting van de Ambtspoelweg in de richting Oegstgeest. De fiets liep schade op. De politie is op zoek naar deze racefietser. Tevens is zij op zoek naar andere getuigen, met name de vrouw die het meisje na het vallen heeft aangesproken. De getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie, telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Bromfietser aangehouden Oegstgeest
De politie heeft op vrijdag 4 oktober een 16-jarige bromfietser uit Oegstgeest aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats na een ongeval op donderdag 3 oktober.
Een 58-jarige vrouw uit Warmond werd op donderdag 3 oktober omstreeks 17.45 uur aangereden door een bromfietser. De vrouw stak over bij een voetgangersoversteekplaats aan de Irislaan toen zij door een bromfietser werd aangereden. De bromfietser ging er na de aanrijding vandoor zonder zijn identiteit bekend te maken. De vrouw liep letsel op in een gezicht en een gat op het achterhoofd. Zij werd voor controle overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis.

Alcoholcontroles tijdens Leidsefeesten Leiden
De politie heeft tijdens de Leidsefestiviteiten op woensdag 2 en donderdag 3 oktober alcoholcontroles gehouden op de uitvalswegen in Leiden. Er werd van 21.00 tot 04.00 uur gecontroleerd op de Haagweg, de Lammenschansweg, de Oegstgeesterweg en de Rijnsburgerweg. Er werden in totaal 1800 passanten gecontroleerd. Er werden 46 aanhoudingen verricht. Tegen 34 bestuurders wordt proces verbaal opgemaakt. Een blaastest bij 39-jarige Leidenaar bestuurder gaf een resultaat van 1215 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Evenals bij drie andere bestuurders werd ook zijn rijbewijs ingevorderd.

Politie zoekt getuigen van beroving fiets Leiden
De politie is op zoek naar getuigen van een beroving. Een 15-jarige Leidenaar werd op vrijdag 4 oktober omstreeks 01.00 uur door een man van zijn fiets en mobiele telefoon beroofd. De jongen fietste over het Stadspolderpad in de richting van de Broekweg toen ter hoogte van de viaduct de man op zijn bagagedrager sprong. Onder bedreiging van een mes werd vervolgens zijn fiets en telefoon afhandig gemaakt. De man ging ervandoor in de richting van het postkantoor, naar de Schipholweg/Schuttersveld. Signalement man; ongeveer 30 jaar, Noord-Afrikaans uiterlijk, 1.80 m lang en stevig postuur. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Diefstal uit winkel Oude Wetering
In de nacht van vrijdag 4 oktober is ingebroken in een winkel aan de Kerkstraat. Men kwam de winkel binnen door het slotplaat en het cilinderslot van de achterdeur af te breken. Uit een magazijn werden vervolgens rookwaren, parfums en batterijen weggenomen. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie, telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Politie neemt grote hoeveelheid vuurwerk inbeslag Gouda
De politie heeft op donderdag 3 oktober in de middag een grote hoeveelheid vuurwerk inbeslaggenomen. De politie kwam het vuurwerk op het spoor na een melding. Het vuurwerk werd aangetroffen in een ruimte van een leegstaande boerderij aan de Broekweg. In het pand werden 88 dozen met in totaal ruim 1300 kilo consumentenvuurwerk aangetroffen. De politie heeft een 47-jarige Gouwenaar aangehouden. De Gouwenaar had voor de partij vuurwerk geen vergunning. De politie heeft het vuurwerk (siervuurwerk en vuurpijlen) in beslaggenomen. Tegen de Gouwenaar wordt proces verbaal opgemaakt.

Aanhouding na ongeval en onder invloed Gouda
De politie heeft op vrijdag 4 oktober een 27-jarige bromfietser uit Gouda aangehouden na een aanrijding en rijden onder invloed van alcohol. De bromfietser reed op de Sportlaan komende uit de richting van de Rutgerstraat. Doordat hij niet zoveel mogelijk rechts hield ontstond er tussen hem en een tegemoetkomende 45-jarige automobiliste uit Gouda een aanrijding. Agenten roken bij de bromfietser een alcohollucht en hielden hem aan na een indicatie blaastest. Op het politiebureau weigerde de bromfietser medewerking te verlenen voor een blaastest. Tevens werd een hoeveelheid drugs aangetroffen bij de bromfietser. Tegen de bromfietser wordt proces verbaal opgemaakt.