Gemeente Bodegraven

Nationale Brandpreventieweek 4 - 12 oktober

BRANDWEER BELOONT SCHOOLONTRUIMINGSOEFENING

In de week van 4 - 12 oktober is het weer Nationale Brandpreventieweek, die dit jaar in het teken staat van de Schoolontruimingsoefening. Ter gelegenheid hiervan nodigt de Brandweer Bodegraven alle basisscholen in haar gemeente uit om op vrijdag 4 oktober hun ontruimingsplan te oefenen. Scholen die aangeven deel te nemen, maken kans op een feestelijke ontruimingsoefening.

Deze week hebben alle basisscholen een brief van de brandweer ontvangen, waarin wordt uitgelegd wat de Actie Nationale Schoolontruimingsoefening inhoudt en hoe zij kunnen deelnemen. De basisscholen kunnen zich tot 15 september via een responsefax opgeven voor de Schoolontruimingsoefening. Om mee te doen, is het niet nodig dat de school in het bezit is van een door de brandweer afgegeven gebruiksvergunning. Alle scholen die een ontruimingsoefening op het programma hebben staan voor dit jaar, zullen in de brief nadrukkelijk worden verzocht dit juist op deze dag of anders tijdens deze Nationale Brandpreventieweek te oefenen.

Voor één school wordt het echter een speciale ontruimingsoefening. Uit alle scholen die aangeven mee te doen, wordt namelijk de naam van één school getrokken waar op vrijdag 4 oktober door de Burgemeester of een andere gemeentelijke autoriteit het startschot zal worden gegeven voor de SchoolOntruimingsoefening. Hier zal tevens de brandweer mét brandweerauto bij aanwezig zijn. Deze school kan rekenen op een uitnodiging voor een bezoek aan de gemeentelijke brandweerkazerne.

De brandweer hoopt dat zoveel mogelijk scholen aan deze oproep gehoor zullen geven. Noot voor de redactie,