Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-10-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 4 oktober 2002

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: materiele schade bij botsing
Bij een botsing op de kruising Nautilusweg met de N366 bij Stadskanaal raakten donderdagmiddag drie personenautos flink beschadigd. Een 18-jarige inwoner van Ter Apel verleende vanaf de Nautilusweg geen voorrang aan de voor hem van links komende automobilist, een 53-jarige Duitser uit Haren Altenberge. Enkele minuten later botste een 35-jarige automobilist uit Musselkanaal op de twee stilstaande autos. De drie bestuurders bleven ongedeerd. Een bergingsbedrijf heeft de drie autos afgevoerd.

Leek: verkeerscontrole verlichting
De politie heeft donderdagmorgen op de Midwolderweg bij Leek tijdens mist een verkeerscontrole gehouden op het voeren van de verlichting. In 17 gevallen bleken personenautos defecte kleine defecten te vertonen. De chauffeurs werden ter plaatse in de gelegenheid gesteld om de verlichting te repareren. Vier automobilisten reden tijdens de dichte mist zonder verlichting. Zij kregen een bekeuring van 57 Euro.

Appingedam: snelheidscontrole Delfzijlsterweg
De politie heeft donderdagmorgen enkele snelheidscontroles gehouden op de Delfzijlsterweg in Appingedam. In totaal zijn 1400 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 120 te hard. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Nieuwe Pekela: gewonde bij botsing
Bij een botsing tussen twee personenautos donderdagmiddag op de Provincialeweg N366 met de Beumeesweg bij Nieuwe Pekela is een 48-jarige inwoonster van Muntendam gewond geraakt. Zij kreeg geen voorrang van de andere automobilist die vanaf de Beumeesweg de kruising opreed. Zij is met borstletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Wedde: gewonde bij botsing
Bij een botsing op de Weverslaan in Wedde is donderdagavond een 31-jarige inwoner van Wedde gewond geraakt. Hij is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat hij volgens zeggen moest uitwijken voor een overstekende ree, botste hij tegen een boom. Zijn auto raakte daardoor zwaar beschadigd.

Groningen: man (18) aangehouden na bedreiging
De politie hield donderdagavond een 18-jarige man uit Groningen aan bij een woning aan de Grevingaheerd voor bedreiging van een 19-jarige man in een woning. De verdachte was op bezoek bij een aantal vrienden en kreeg ruzie. Hij stond op een gegeven buiten en trapte een deur in. Daarna bedreigde hij in de woning de man. Bij de komst van de politie verstopte de verdachte zich in de bosjes. Hij werd aangehouden en op het politiebureau verhoord.

Groningen: man (36) schiet met gasalarmpistool
Een 36-jarige man uit Rotterdam heeft donderdagmiddag een 22-jarige man uit Delft in de Antaresstraat bedreigt met een gasalarmpistool en vanuit een raam van een woning een schot gelost. Tussen beide mannen was in een woning aan de Antaresstraat een ruzie ontstaan waarbij de uit Rotterdam afkomstige man die bij een vriendin verbleef met het wapen dreigde. De belaagde man ging uit de woning en werd kreeg vanuit een raam het wapen op zich gericht. De verdachte werd aangehouden en is ingesloten voor nader verhoor. Het gasalarmpistool werd in de woning aangetroffen.

Groningen: automobilist zonder rijbewijs
Op de Eikenlaan kreeg een 22-jarige automobilist uit Groningen donderdagnacht een stopteken van de politie omdat een van zijn koplampen defect was. De automobilist negeerde het stopteken en parkeerde de auto in de Prunusstraat. Bij controle bleek de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs. Hij kreeg een aantal processen-verbaal voor de overtredingen.

Groningen: man (32) in bezit van mes
In de Herestraat werd donderdagnacht een 32-jarige man uit Delfzijl gecontroleerd op het bezit van wapens. Hij bleek in bezit van een mes. De man verzette zich tegen de controle en werd aangehouden. Het mes is in beslag genomen. De Delfzijlster krijgt een proces-verbaal.

Groningen: rijden onder invloed
Op de SOJ Palmelaan werd donderdagnacht een 41-jarige automobiliste uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. De vrouw blies een promillage van 1.25 en kreeg een rijverbod en dagvaarding. In dezelfde nacht werd in de Held een 53-jarige automobilist uit Groningen met een promillage van 1.25 betrapt. Ook hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Groningen: lastige man onder invloed van drugs
In de Poelestraat was donderdagnacht een 21-jarige man uit Groningen zeer recalcitrant tegen surveillerende agenten. Hij zat aan de kleding van de agenten en liep hen hinderlijk voor de voeten. Nadat meerdere malen gesommeerd werd hiermee op te houden en hieraan geen gevolg werd gegeven werd de man aangehouden. Hij verzette zich sterk. De man was vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen. Hij is naar het bureau gebracht en bekeken door een arts. Er werd besloten dat de man vrijwillig werd opgenomen in een psychiatrische kliniek.

Groningen: aanhouding voor belediging
De politie hield donderdagnacht een 20-jarige man uit Oldebroek aan voor belediging van een ambtenaar in functie. De man was wegens vervelend gedrag een kroeg aan de Grote Markt uitgezet en bleef in de portiek hangen. Nadat hem gezegd werd het portiek te verlaten begon hij de agenten te beledigen en wilde op de vuist. Hij werd aangehouden en krijgt een proces-verbaal voor belediging en verstoring van de openbare orde.

Groningen: fietsengooiers aangehouden
Surveillerende agenten zagen donderdagnacht twee mannen, 19 jaar uit Groningen en 20 jaar uit Haren, fietsen op straat gooien in de Oude Ebbingestraat. De Harenaar gaf aanvankelijk een valse naam op en kreeg daarvoor een proces-verbaal. Beide mannen kregen een bon voor baldadigheid.

Groningen: vijf mannen aangehouden
De politie werd voor een groepje mannen dat overlast veroorzaakte naar de Kajuit gestuurd. Een van de mannen bleek alcohol op straat te gebruiken en kreeg een bon. Een andere man bleek voor een boete gesignaleerd te staan en moest mee naar het bureau. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. De vier andere mannen probeerden de aanhouding te verhinderen. Twee van de mannen werden met pepperspray op afstand gehouden. Met ter assistentie gekomen politieagenten werden de vijf mannen in de leeftijd van 25 tot en met 30 jaar uit Groningen naar het bureau gebracht.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)