Gemeente Putten

Wethouder Van der Werf overhandigt eerste regenton aan de heer Houweling (03-10-2002)

---

Putten, 3 oktober 2002

Wethouder Van der Werf overhandigt eerste regenton aan de heer Houweling

Zaterdag 5 oktober 2002 om 09.00 uur overhandigt wethouder K. van der Werf het eerste exemplaar van de Actie Regenton aan de heer drs. C. Houweling. De heer Houweling heeft zich als fractievoorzitter van de ChristenUnie in het verleden met veel ijver ingezet om de regentonnenactie van de grond te krijgen.

In de periode van 22 augustus t/m 18 september konden inwoners van Putten een regenton bestellen voor het bedrag van 17 euro. Van dit eenmalige aanbod werd veelvuldig gebruik gemaakt: in totaal zijn 789 regentonnen besteld.

Door het gebruik van een regenton wordt een flinke hoeveelheid kostbaar leidingwater bespaard. Er zijn veel klusjes in en om het huis, waarbij prima regenwater gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld om de kamer- en terrasplanten water te geven, voor het sproeien van de tuin, het wassen van de auto en het schrobben van de stoep.

Inwoners die een regenton hebben besteld, hebben schriftelijk bericht gehad wanneer zij de ton kunnen halen op de gemeentewerf aan de Ambachtstraat. Vanwege de grote hoeveelheid, is de uitgifte verspreid over twee zaterdagen, te weten 5 oktober (tussen 09.00 en 13.00 uur) en 12 oktober (tussen 10.00 en 14.00 uur).