Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 5-10-2002
persberichten zaterdag 5 oktober 2002
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Doorijden na rammen lichtmast

HOOGEVEEN - Een 31 jarige automobilist uit Hoogeveen heeft zich zaterdagmorgen bij de politie gemeld met de mededeling dat hij de afgelopen nacht was doorgereden na het veroorzaken van een aanrijding. De politie was vrijdagnacht rond 03.30 geroepen bij een aanrijding op de Schuttevaer. Een man in een rode auto had daar een paar autos geraakt en een lichtmast omver gereden. Volgens de verdachte was hij wat overstuur wegens prive problemen.

Hoofdletsel bij aanrijding

ZUIDLAREN - Een 57 jarige fietser uit Zuidlaren is vrijdagavond met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De man werd bij het oversteken van de Hogeweg geschept door een personenauto, bestuurd door een 26 jarige man uit Groningen. Twee getuigen hebben de politie gemeld dat de Zuidlaarder bij groen licht de weg overstak. Ze verklaarden dat de automobilist door rood was gereden.

Wel drank geen rijbewijs

EMMEN - De politie van Emmen heeft vrijdagnacht op de Kerkhoflaan een 21 jarige automobilist van de weg gehaald. De man scoorde 0.9 promille alcohol. Hij bleek bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De geleende auto waarin hij reed vertoonde een scala aan technische gebreken zoals een losstaande accu, een losstaande stoel en een deur die niet kon worden gesloten. De eigenaar van de auto kan de komende week een bezoekje van de politie verwachten.

Betrapt tijdens ontzegging rijbevoegdheid

SCHOONOORD - De politie heeft vrijdagavond op de Slenerweg in Schoonoord een 46 jarige automobiliste uit die plaats aan de kant gezet. De politie wist, dat de vrouw tot 23 juni 2003 niet achter het stuur mocht omdat ze tot die datum was veroordeeld tot een ontzegging van de rijbevoegdheid. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.

Niet verzekerd

HOOGEVEEN - Een 35 jarige inwoner van Wapenveld moet het voorlopig zonder zijn auto doen. Bij een verkeerscontrole op de Prins Bernhardstraat in Hoogeveen kwam vast te staan dat voor de auto geen geldige WA verzekering was afgeloten. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Als hij een geldige verzekeringsoverenkomst kan tonen mag hij de auto weer afhalen.

Snelkraak supermarkt

BOVENSMILDE - Vrijdagnacht even na vijf uur is bij een snelkraak in een supermarkt in Bovensmilde een relatief kleine hoeveelheid shag gestolen. Het ging de dader om Drum ven Van Nelle. Vermoedelijk is de man gestoord door de leverancier van brood. Die zag een man hard wegrennen toen hij met zijn vrachtauto achteruit naar de losplaats reed. De technische recherche van de politie stelt een sporen onderzoek in.

Winkeldiefstal

AALDEN - Een 21 jarige vrouw uit Aalden werd bij een supermarkt betrapt toen ze de winkel had verlaten met twee repen chocolade die ze niet had afgerekend. De vrouw kreeg een boete van 115 euro.

ASSEN Een 46 jarige vrouw uit Winschoten kreeg een dagvaarding nadat ze in een supermarkt aan de Industrieweg in Assen was betrapt op de diefstal van twee worsten. Het was de vijfde keer in korte tijd dat de vrouw was aanghehouden wegens winkeldiefstal.

Ruiten stuk

HOOGEVEEN - Zaterdagmorgen ontdekte een autodealer aan de Schutstraat in Hoogeveen dat er een grote ruit van de showroom was ingegooid met een straatklinker. Een splinternieuwe auto was beschadigd door het rondvliegende glas.

ASSEN - Aan het Delfland in Assen is vrijdagavond een straatklinker door een raam gegooid. Aan het Delfland zijn de afgelopen week drie ruiten ingegooid.

ASSEN - Een tot nu toe onbekende dader heeft vrijdagnacht rond vier uur de glazen toegansdeur van een meubelzaak aan de Groningerstraat in Assen ingetrapt.

Man gepakt voor mishandeling

ASSEN - Politiemensen uit Emmen hebben zaterdagavond op verzoek van hun Asser collegas in een bar in Emmen een 31 jarige inwoner van Assen aangehouden. De man had eerder die avond in een horecabedrijf in Assen de 53 jarige eigenaar mishandeld. De man, die een lokaalverbod had in de betreffende gelegenheid, bekende bij zijn verhoor dat hij de Asser horecaman had geslagen. Als reden gaf hij op dat hij had gedronken en niet helemaal meer wist wat hij deed. Verder zou een oud geschil ten grondslag liggen aan de mishandeling.

Caravan uitgebrand

DWINGELOO - Een uitslaande brand op een camping in Dwingeloo heeft een caravan met voortent volledig verwoest. Volgens de eigenaar brak de brand uit toen hij vrijdagnacht rond twee uur in de voortent een gasfles dicht draaide. Er ontstond een steekvlam en in een mum van tijd stond de voortent in brand. Zijn vrouw en hun vier kinderen konden ongedeerd wegkomen. Voor de caravan was er geen redden meer aan.

Stereo op tien

RODEN - Naar aanleiding van diverse meldingen van geluidsoverlast heeft de politie vrijdagnacht rond drie uur de geluidsinstallatie van een bewoner van de Kievitbloem in Roden uitgezet. De man reageerde niet op bellen en hard op de ruiten kloppen. Uiteindelijk zijn de agenten via de achterdeur naar binnen gegaan en hebben ze de installatie uitgezet. De man, die in de woonkamer op de bak lag te slapen reageerde verbaasd.