Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 6 oktober 2002

* MAN BEROOFD VAN BROMMER
Zaterdagavond omstreeks kwart voor tien werd een 43-jarige man uit Rotterdam in het Zuiderpark door drie, nog onbekende mannen, beroofd van zijn brommer. De Rotterdammer was op weg naar huis, toen er plotseling een man uit de bosjes sprong en de doorgang blokkeerde. De bromfietser remde om een aanrijding te voorkomen en kwam hierdoor ten val. Op dat moment verschenen er nog twee mannen uit de bosjes. Nadat het drietal de zakken van de bromfietser doorzocht hadden, gingen ze er met de brommer, verzekeringspapieren, geld en sigaretten vandoor.


* OVERVAL DRANKENZAAK
Zaterdagmiddag vond er een gewapende overval plaats op de drankenzaak aan de Witte de Withstraat. Rond half vier kwamen twee mannen de winkel binnen. E'n van de twee bleef bij de deur staan en de ander liep de winkel in. Hij bedreigde de winkelier met een vuurwapen en dwong hem de kassa te openen, waarna hij op de grond moest gaan liggen. Met een nog onbekend geldbedrag verlieten de overvallers de zaak en verdwenen in onbekende richting.


* 21-JARIGE WEGPIRAAT AANGEHOUDEN
Zaterdagavond omstreeks half twaalf hield politiepersoneel van het district Zuid op de Kethelweg een 21-jarige automobilist uit Rotterdam aan. Hij reed met hoge snelheid de Noordbaan van de Rijksweg A15 op, richting Europoort. Hierbij maakte de man diverse verkeersovertredingen, waaronder het rechts inhalen, bumperkleven en geen richting aangeven. Na een korte achtervolging waarbij snelheden van 200 km/uur werden gehaald, nam de Rotterdammer de afslag Schiedam-Noord en trachtte de politie in een woonwijk af te schudden. Vervolgens reed hij weer terug de Kethelweg op, dar kon hij worden klemgereden. De bestuurder kreeg een groot aantal bekeuringen, de auto is in beslag genomen.


* VERDACHTE AUTOINBRAAK AANGEHOUDEN
Zaterdagavond omstreeks kwart voor elf heeft politiepersoneel van het district Oost op het metrostation De Tochten een 41-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van auto-inbraak. In de tas die de man bij zich droeg, bevonden zich een radio/cd-speler en enkele cd's die bij een auto-inbraak aan het Gaastmeer waren ontvreemd. De verdachte werd overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie onderzoekt of de man bij andere auto-inbraken betrokken is geweest. De gestolen goederen worden teruggegeven aan de eigenaars.


* AANRIJDING MET LETSEL
Zaterdagmorgen omstreeks half zeven vond er op de Dokter J.J.P Oudsingel een aanrijding tussen twee personenauto's plaats. Hierbij raakte een 33-jarige automobiliste uit Krimpen aan den IJssel gewond. Een 29-jarige autobestuurder uit Rotterdam botste voor de kruising met de Prins Alexanderlaan achterop de auto van de 33-jarige vrouw. De brandweer die ter plaatse kwam, moest het dak van de auto verwijderen om de vrouw uit haar benarde toestand te bevrijden. Zij is met een whiplash naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht voor onderzoek. Van de 29-jarige man, die gedronken had, werd het rijbewijs ingevorderd.