Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 5-10-2002 Persberichten district De Leijgraaf

BROERS AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING, Uden

De politie heeft vrijdagnacht twee Udenaren, beide 15 jaar, aangehouden wegens belediging en het negeren van een ambtelijk bevel. De twee verdachten bevonden zich samen met een groep jongeren op de Drossaard te Uden. Toen de agenten hen aanspraken op het nuttige van alcohol in het openbaar werden beide verdachten recalcitrant. Ze negeerden een bevel om de Drossaard te verlaten en ze scholden de agenten uit voor `kankerlijers, kankerwouten en kutjanis`. Daarop zijn beide verdachten aangehouden. Bekeken wordt of de verdachten via buro HALT een alternatieve straf kunnen krijgen.

BEDREIGER AANGEHOUDEN, Uden

Een 45-jarige inwoner van Uden is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor zijn woning aan de Beatrixhof in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdacht een 44-jarige Udenaar bedreigd te hebben met een kettingslot. Het slachtoffer heeft een relatie met de ex-vrouw van de verdachte. Overigens heeft de ex-vrouw al meerdere malen aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging door de verdachte. De politie heeft de Udenaar ingesloten voor verder onderzoek.

GEEN OVERTREDERS BIJ SNELHEIDSCONTROLES, Uden

De politie heeft vrijdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Nistelrodeseweg te Uden. Ongeveer 60 auto`s werden gecontroleerd. Er werden geen overtredingen geconstateerd.