Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 6-10-2002
persberichten zondagmiddag 6 oktober 2002 Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Met drank op van de weg

RODEN - Een 32 jarige automobilist uit Roden is zaterdagnacht in zijn woning aangehouden nadat hij op de Roderweg in zijn woonplaats was doorgereden na het veroorzaken van een verkeersongeval. Getuigen hebben de politie gemeld dat de man in een bocht op de Roderweg rechtdoor was gereden waarbij hij een schrikhek had geramd. Het bleek dat de man had gedronken. Hij kwam bij de ademanalyse op dik 1 promille. De man is met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

Over de kop

SPIJKERBOOR - De brandweer heeft zaterdagmorgen een 35 jarige automobiliste uit Annerveenschekanaal uit het wrak van haar auto bevrijd. De vrouw is met een gebroken schouderblad overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. Volgens getuigen was de auto waarin de vrouw reed plotseling begonnen te slingeren waarna ze met de auto over de kop sloeg. De vrouw wist zich niets van het ongeval te herinneren.

Fietsers botsen

KLAZIENAVEEN - Een 55 jarige fietsster uit Klazienaveen is zaterdagmiddag met schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De vrouw viel met haar fiets toen ze schrok van een tegemoetkomende fietsster die hard remde om een frontale aanrijding met haar te voorkomen.

Scooter botst op auto

HOOGEVEEN - Een 72 jarige bromfietser uit Hoogeveen is zaterdagavond met verwondingen aan zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats. De man zou op de kruising Mr. Cramerweg / Galilielaan geen voorrang hebben verleend aan een van rechts komende personenauto, bestuurd door een 38 jarige plaatsgenoot.

Bromfietser van de weg gehaald

COEVORDEN - De politie heeft zaterdagavond op de Prinses Julianalaan in Coevorden een 15 jarige bromfietser van de weg gehaald. De jongen was wat aan het stunten en ging er vandoor bij het zien van de politie. Na een korte achtervolging kwam hij op de kruising met de Berhardstraat ten van. Bij controle bleek dat hij nog geen 16 jaar was, zijn bromfiets niet verzekerd was, en dat de verlichting niet deugde.

Sieraden en geld weg bij inbraak

ZUIDLAREN - Bij een inbraak in een vrijstaande woning aan de Irenelaan in Zuidlaren zijn zaterdagnacht sieraden en geld gestolen. Om in het pand te komen is een wc raam vernield. Men is via de tuindeuren aan de achterzijde van de woning weer naar buiten gegaan. De inbraak is ontdekt door de buren.

Auto vernield

ASSEN - De politie heeft zaterdagnacht in een horceagelegeheid in Assen een 32 jarige inwoner van Amersfoort aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man op de Nieuwe Huizen in het centrum van Assen de buitenspiegels en ruitenwissers van een geparkeerde auto had vernield. De man is met een proces verbaal voor snelrecht weer in vrijheid gesteld

Baldadigheid

ASSEN - Surveillerende agenten hebben zaterdagnacht een 27 jarige Assenaar bekeurd wegens baldadigheid omdat hij op de Nieuwe Huizen "zomaar" tegen de winkelruit van een banketbakkerij trapte.

Geweld in Alteveer

ALTEVEER - De politie van Hoogeveen heeft zaterdagnacht in Alteveer een 17 jarige jongen uit Hollandscheveld aangehouden en ingesloten wegens mishandeling. De politie was afgegaan op een melding dat er een vechtpartij gaande zou zijn op de Jan Haarstraat in Alteveer. Toen de agenten aankwamen zagen ze dat de verdachte een paar keer zijn slachtoffer, die op de grond lag, tegen het hoofd trapte. De man is zondagmorgen gehoord en hij heeft de mishandeling bekend.

Verwijderd uit disco

TYNAARLO - De politie heeft zaterdagnacht een 20 jarige man uit Foxwolde verwijderd uit een discotheek in Tynaarlo. De man was diverse keren gesommeerd de zaak te verlaten nadat hij in de disco met glas had gegooid. Hij is aangehouden en ingesloten. Hij mocht zondagmorgen met een proces verbaal voor snelrecht op zak weer naar huis.

Schorsteenbrand loopt uit de hand

PEIZE - Wat begon als een schoorsteenbrand t.g.v. een vermoedelijk slecht functionerend rookkanaal resulteerde uiteindelijk in een uitslaande brand, waarbij een groot gedeelte van het dak afbrandde met als gevolg veel waterschade. Het overkwam zaterdagavond de bewoners van een woning aan de Lageweg in Peize. Er raakte niemand gewond.

Wraakneming na uitzetting

HOOGEVEEN - Een portier van een horecabedrijf aan de Markt in Hoogeveen heeft zaterdagnacht een 33 jarige inwoner van Hollandscheveld aangehouden en overgedragen aan de politie. Getuigen hadden gezien dat de man achter de zaak geprobeerd had brand te stichten. Personeel van het bedrijf heeft met een paar emmers water de zaak geblust. De man is na voorgeleiding ingesloten. Hij verklaarde dat hij zich wilde wreken op de portier omdat die hem hardhandig uit de zaak verwijderd zou hebben.

Met alcohol achter het stuur

ASSEN - Een 27 jarige Assenaar liep zondagmorgen vroeg op de Europaweg tegen de lamp toen hij bij een routinecontrole aan de kant werd gezet. De man scoorde bijna 1,3 promille. Hij kreeg een dagvaarding voor snelrecht en een rijverbod voor 6 uur.

BEILEN - Een 29 jarige automobilist uit Beilen werd zaterdagnacht gecontroleerd op de Patrijslaan in zijn woonplaats. Hij kwam op 1,1 promille. Het kwam hem naast een dagvaarding voor snelrecht te staan op een rijverbod van vijf uur.

HOOGEVEEN - Een 32 jarige inwoner van Elim moet het voorlopig doen zonder zijn rijbewijs. De politie heeft het document zaterdagavond ingevorderd. De man werd zaterdagavond op de Mr. Cramerweg in Hoogeveen betrapt met een promillage van 1,3. Uit onderzoek bleek dat de man onlangs voor eenzelfde feit was veroordeeld. Hij zat nog in zijn proeftijd met een voorwaardelijke ontzegging van zes maanden.

Koffie , koffie en nog eens koffie.

BORGER - De politie heeft zaterdagmiddag op de Grote Brink in Borger een 42 jarige inwoner van Geesbrug aangehouden wegens winkeldiefstal. Omwonenden hadden gezien dat de man een paar keer met pakken koffie bij zijn auto kwam en vervolgens weer weg ging. Ze vertrouwden het niet en lichtten de bedrijfsleider van een supermarkt aan de Grote Brink in. Die kwam er al gauw achter dat het schap met de pondspakken van Douwe Egberts wel erg snel leegraakte. Hij wachtte met een paar medewerkers de man bij zijn auto op en confronteerde de man met zijn vermoeden van diefstal. De man ontkende maar wilde best even wachten op de politie. Bij inspectie van de auto bleek dat er onder de bijrijdersstoel nogal wat pakken koffie lagen. In de kofferbak trof de politie zon 75 pondspakken koffie aan. In overleg met justitie is de man aangehouden en ingesloten.

Bij onderzoek in zijn woning vond de politie nog ruim 200 pakken koffie. Verder beschikte de man over een meer dan normale hoeveelheid wasverzachter, tandpasta en flessen vaatwasmiddel. Bij zijn verhoor bekende de man dat hij de voorraad koffie had gestolen bij diverse supermarkten in Hoogeveen. Hij verklaarde dat hij van plan was de koffie aan te bieden aan een bekende in ruil voor het onderhoud van zijn tuin.

De diverse supermarkten in Hoogeveen worden deze week door de politie bezocht.