Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 6-10-2002

Londens bedrijf koopt webgames Uselab

Het Londense bedrijf Miniclip LTD heeft Uselab opdracht gegeven een aantal webgames te ontwikkelen welke online verkocht zullen gaan worden.

Onlangs ronde het Amsterdamse bureau Uselab samen met Miniclip een succesvolle pilot af. In een maand tijd speelde ruim 2 miljoen bezoekers het gratis online spel "Acno's Energizer". Dit spel was zo enorm populair (sommige websites spraken over "het beste online spel ter wereld") dat het Londense bedrijf Uselab opdracht gaf een aantal speciale versies van het spel te ontwikkelen welke online verkocht gaan worden.

Sander Arts van Uselab: "Dit spel is niet alleen geinig, maar ook erg verslavend. Doordat dit spel, in tegenstelling tot vele anderen, ook echt leuk is om te spelen, blijven de bezoekers relatief lang op de website. Dat maakt het een interessante marketingtool, in te zetten voor o.a. het vergroten van brand awareness (door het prominent aanwezig zijn van logo of merknaam in het spel), het promoten van een nieuw product of nieuwe dienst (in het spel verwerkt of via promotiemateriaal voor prijswinnaars), of het vergroten van traffic op een website. Andere voordelen zijn het verkrijgen van e-mailadressen van geĂŻnteresseerden.

Dat het spel zo populair zou worden hadden we nooit gedacht. We ontvangen letterlijk honderden e-mails per dag vanuit de hele wereld. MiniClip belde ons vervolgens om eens te komen praten over een speciale, "offline" versie van het spel. Voor deze variant is dus geen internetverbinding vereist. Het spel wordt gedownload en kan vervolgens als een normaal PC-spel gespeeld worden."

Miniclip is eigenaar van een grote online game-site en biedt haar bezoekers zowel gratis als betaalde entertainment.
http://www.miniclip.com

Uselab is al enige tijd actief met het ontwikkelen van webgames voor klanten als Stimorol, Endemol en Universiteit Utrecht.


Uselab biedt originele en effectieve toepassingen aan organisaties die nieuwe media strategisch willen inzetten.

Uselab werkt o.a. voor: Stimorol, NMa, Vizzavi, Lederland, Universiteit Utrecht, Getronics, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Mijnders Meubelen, Kroon-Oil (Shell) en Omroepvereniging BNN.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Uselab BV
T.a.v. S. Arts
Herengracht 66
1015 BR Amsterdam

Telefoon: 020-5309666
Fax: 020-5309667
E-mail: info@uselab.com
Website: http://www.uselab.com

Uselab BV - Herengracht 66 - 1015 BR Amsterdam
Phone +31(0)20 5309666 - Fax +31(0)20 5309667
E-mail: info@uselab.com - http://www.uselab.com