Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District bergen op Zoom

zondag 6 oktober 2002

STEENBERGEN

Onttrekken aan verkeerscontrole

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 03:00 uur, zagen twee surveillerende politiemensen een bestuurder van een bromfiets, zonder helm, rondjes rijden op het Marktplein te Steenbergen.

Toen een van de agenten een stopteken gaf, stopte de bestuurder van de bromfiets bij de agent. Bij de vraag waarom hij geen helm droeg raakte hij klaarblijkelijk in paniek en reed hard weg. De agent trachtte de bromfietsbestuurder staande te houden en hield hem vast rond zijn nek en riep enkele malen dat hij moest stoppen. Door het verhogen van de snelheid kon de agent niet direct loslaten, waardoor hij ten val kwam. Na 30 meter kwam de bestuurder van de bromfiets vooralsnog tot stilstand en kon hij worden aangehouden.

Tengevolge van de val bekwam de agent wat schaafwondjes aan zijn rechteronderbeen. De bromfiets blijft vooralsnog aan het bureau. De aangehouden bestuurder bleek 15 jaar en werd door zijn ouders opgehaald. Hem werd proces verbaal aangezegd.

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Racistische leuzen

Tijdens een weekeindochtend ontdekte de uitbater van een buurthuis aan de Lindebaan in Halsteren, dat op zijn luifel het woord: "JUDENFUCK" was beklad.

We gaan weer naar school

Vrijdagochtend deelde de politie in Bergen op Zoom weer diverse Waarschuwingen uit voor het met meer dan twee naast elkaar fietsen en niet rechts houden. Twee scholieren zijn op de bon geslingerd voor fietsen door rood licht. Met de donkere dagen in het verschiet waarschuwt de politie om ook de verlichting van de fiets in orde te maken.

Bedreiging

Op zaterdag 5/10 werd een man uit Hoogerheide die zijn hond uitliet aan de Oude Moerstraatsebaan te Bergen op Zoom bedreigd door een hem onbekende man. Deze man vertelde hem dat hij op moest rotten en kneep hem zijn keel dicht. Aangifte werd opgenomen.

BERGEN OP ZOOM ZUID

Baldadige jeugd

Werden in de nacht van vrijdag op zaterdag in de burgemeester van Hasseltstraat een tweetal jongeren aangehouden van 15 en 16 jaar beiden uit Bergen op Zoom. Beiden maakten zich schuldig aan baldadigheid cq vernieling van reclameborden. Ze worden doorgestuurd naar HALT voor het verrichten van een taakstraf.

Diefstal fietsen

Vanaf het Stationsplein te Bergen op Zoom werd de fiets weggenomen van een 19-jarige eigenaar uit Halsteren. Het betrof een herenfiets, merk Kenosha, zilverkleurig, met ingeslagen framenummer. Diefstal werd gepleegd vrijdag 4/10/02 tussen 08.00 en 17.00 uur.

Zaterdagnacht 5-10 werd er op de Auvergnestraat te Bergen op Zoom een afgesloten herenfiets weggenomen.

Op zaterdag 5-10 werd op de Gagelboslaan te Bergen op Zoom een afgesloten damesfiets weggenomen.

Trein botst op elektro-wagentje

Op het baanvak Roosendaal-Bergen op Zoom was door onbekenden in de nacht van vrijdag op zaterdag een geelkleurig elektrowagentje op het spoor gezet nabij de Marconielaan in BoZ. Hier achterop was zaterdagmorgen om 06.50 uur een goederentrein gereden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Wel raakte de locomotief beschadigd. Die is later naar het dichtstbijzijnde station gesleept.

Het wagentje is tussen vrijdagavond 23.00 en met moment van de treinbotsing gestolen vanaf het perron op het NS station Roosendaal. De dader(s) hebben met dit opvallende gele elektrowagentje (in gebruik voor schoonmaakwerk) 11 km afgelegd over verschillende wegen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. De Spoorwegpolitie Roosendaal, die een nader onderzoekt instelt, komt graag in contact met getuigen die het gele karretje die nacht hebben zien rijden. Telefoon: 0165-5954444.

Het treinverkeer kon gedurende de ochtend slechts gebruik maken van een baanvak in beide richting, hetgeen vertraging opleverde.

Politie voorkomt illegale houseparty

Op zaterdag 5 oktober is door de politie voorkomen dat er in Bergen op Zoom aan de Rijtuigweg 44 in het complex "Het Groot Arsenaal" een houseparty, een zogenaamde "After Party" werd gehouden. Hiervoor waren ook flyers met uitnodigingen op diverse plaatsen uitgereikt in en om Bergen op Zoom. Afgelopen week waren er diverse geruchten dat een dergelijke party ergens in Bergen op Zoom gehouden zou gaan worden. De gemeente had daarvoor geen vergunning verleend. In het begin van de avond waren er activiteiten waarneembaar in en rondom genoemd complex. In overleg met de gemeente Bergen op Zoom, brandweer en politie werd besloten de party niet door te laten gaan, mede gelet op de brand- en algemene veiligheid. Voorzieningen als verlichting, sanitair en brandveiligheid waren in het pand niet aanwezig. Omstreeks 23.30 uur werden derhalve de activiteiten door de politie gestaakt. Op dat moment werden er al meer dan 100 personen in en rondom het pand aangetroffen, die bezig waren het feest op te tuigen met geluidsapparatuur en drank. Men wilde op de begane grond en op de eerste en tweede verdieping diverse feesten organiseren met diverse optredens van verschillende djs uit binnen en buitenland. Op last van de politie werd de bezoekers verzocht het pand te verlaten. De bezoekers waren met tientallen voertuigen (vrachtautos, bestelautos en personenautos waarin de geluidsapparatuur werd vervoerd). Er zijn geen aanhoudingen verricht en er werden geen goederen inbeslaggenomen. De organisatoren en bezoekers waren afkomstig uit geheel Nederland, Frankrijk en Engeland.

Inbraken

Op 6-10 werd aangifte gedaan dat tussen 1/10-3/10 werd ingebroken in een woning aan de Rijtuigweg te Bergen op Zoom. Na een klapraam te hebben geforceerd werd de gehele woning doorzocht en werden edelmetalen weggenomen.

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01:30 uur ontdekte een bewoonster aan de Lindebaan dat onbekenden haar woning overhoop hadden gehaald. Er bleek niets te zijn ontvreemd, tevens is niet komen vast te staan hoe de inbrekers in het pand zijn gekomen.

Beroving

Op zaterdagmiddag 5-10 werd een man uit Sluis beroofd. Betrokkene was meegereden met 2 personen rijdend in een franse auto. Men zou de man naar Roosendaal brengen. Op de Churchillaan in BoZ moest hij uit de auto stappen. Hij zag dat zijn portemonnee uit zijn zak was gevallen. Toen hij die wilde pakken werd hij vastgepakt en geslagen. Het onbekende stel ging er vandoor met de portemonnee met daarin 200 Euro.

WOENSDRECHT

Rijden onder invloed met personenauto

Werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Pastoor van Roesselstraat te Hoogerheide een 20 jarige uit Hoogerheide, rijdend met zijn personenauto aangetroffen. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en had scoorde bij de ademanalyse 490 ug/l terwijl max. 220 ug/l is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een dagvaarding mee naar huis.

Busje onder de trein

Omstreeks 19.15 uur kwam op de lijn Bergen op Zoom-Vlissingen in de gemeente Woensdrecht, bij de overweg aan de Caterspolder een 43-jarige man uit Kamperland met een lichte bestelauto terecht onder de passerende personentrein. Hij werd uit de auto geslingerd en bekwam ernstig letsel aan hoofd en benen. De man is levensgevaarlijk gewond afgevoerd naar het ziekenhuis te Bergen op Zoom. Het busje werd honderden meters meegesleurd. De politie onderzoekt de toedracht.

Het treinverkeer was enige uren gestremd om de ravage te kunnen opruimen.

Inbraak caravan

Tussen 29-9/5-10 werd er op de camping Familieland te Hoogerheide ingebroken in een caravan. Er werd een raam opengebroken. Uit de caravan werd audioapparatuur en kleding weggenomen.

HALDERBERGE

Brandje in houtopslag

In de Molenstraat te Oudenbosch is op zaterdagavond brand ontstaan in een houtopslag. In eerste instantie werd de brand geblust door bezoekers van een naast de opslag gelegen cafe. De brandweer die het van hen overnam was spoedig de brand meester. Men kon niet zeggen of de brand aangestoken was. Dit zal nader onderzocht worden. Omdat het dak uit asbest bestond. In overleg met de brandweer werd de regionale milieudienst in kennis gesteld en werd een asbestprocedure opgestart.

RUCPHEN

Gevallen motorrijder

Was op de rijksweg A58 thv de afslag Bosschenhoofd een 48-jarige motorrijder uit Sprundel, door tot nu toe onbekende oorzaak onderuitgegaan. Man werd met o.a. gebroken sleutelbeen opgenomen in het ziekenhuis.

Aantreffen gestolen voertuig

Werd op en parkeerplaats aan de Pastoor Bastiaansensingel te St Willebrord een ontvreemdde Mercedes bestelauto van de firma DHL aangetroffen. Voertuig werd voor nader sporenonderzoek veiliggesteld.

ROOSENDAAL CENTRUM

Aantreffen hennepkwekerijen

Werd naar aanleiding van een stroomstoring op vrijdagmiddag ontdekt dat er wel heel veel stroom werd afgenomen in een pand in de De Meeten te Roosendaal. Toen de politie een onderzoek instelde bleek dat aldaar een 5-tal ruimten geschikt waren gemaakt voor het kweken van hennepplanten. In twee ruimten waren de planten reeds geoogst. In de andere ruimten stonden in totaal 1.737 hennepplanten. Die zijn in beslag genomen en vernietigd. Een groot aantal voor de kweek bestemde apparaten zijn inbeslaggenomen.

Er werden nog geen verdachten aangehouden. Naar de daders wordt een onderzoek ingesteld.

Tijdens het ruimen van de bovengenoemde hennepkwekerij werd de politie geattendeerd op een naast dit pand gelegen pand in De Meeten te Roosendaal. Het viel hen op dat dit pand op dezelfde wijze was afgedekt en hiervan dezelfde lucht kwam. Na onderzoek in dat pand bleek dat er een drietal ruimten geschikt waren gemaakt voor het kweken van hennepplanten. Aldaar werden in totaal 2.373 hennepplanten aangetroffen. Deze hennepplanten zijn eveneens inbeslaggenomen en vernietigd. De voor de kweek bestemde apparaten werden inbeslaggenomen. Ook hier zijn nog geen verdachten aangehouden en wordt een verder onderzoek ingesteld.

Aanhouding tz het niet voldoen van een bevel of vordering

Werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Markt te Roosendaal een 46-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij belemmerde de politie tijdens het toezicht op het uitgaanspubliek; hij hinderde een agent zodanig dat hij nauwelijks een bekeuring kon uitschijven voor een fout geparkeerde auto. Ook na de vordering om zich te verwijderen bleef hij de politie hinderen. Verdachte verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd na aanhouding ingesloten in het politiebureau. Na op zaterdag ochtend te zijn gehoord is hij met een dagvaarding heengezonden.

Aanhouding vechtende jongeren

Werden in de nacht van vrijdag op zaterdag nacht op de Bloemenmarkt te Roosendaal een tweetal jongeren aangehouden voor vechten. De jongeren waren in het openbaar met elkaar op de vuist gegaan. Het betrof een 20 jarige uit Roosendaal en een 20 jarige uit Oudenbosch. Beiden zijn met een bekeuring op zak heengezonden.

Alcohol in het verkeer

Op de Beethovenlaan te Roosendaal werd een man uit Roosendaal aangehouden nadat hij met zijn auto een ongeval had veroorzaakt. Hij was achter op een andere auto gereden. Uit onderzoek bleek dat hij teveel alcohol genuttigd had, zijn voertuig onverzekerd was, niet apk gekeurd was en hij reed tijdens een rij-ontzegging. De betrokkene werd proces-verbaal aangezegd.

Zaterdagnacht werd op de Boulevard te Roosendaal man uit die plaats gecontroleerd waarbij bleek dat hij teveel gedronken had en niet meer in zijn auto mocht rijden. Hem werd proces-verbaal aangezegd en hij kon huiswaarts met een dagvaarding.

Inbraak:

Afgelopen nacht werd ingebroken in de kantine van de tennisvereniging aan de Visdonkseweg te Roosendaal. Omstreeks 02.00 uur ontdekte de sleutelhouder de inbraak. Onbekenden zijn na het inslaan van een ruit binnen gekomen. Aangezien er op het raamkozijn en binnen bloedsporen zijn aangetroffen, is de dader vermoedelijk gewond geraakt tijdens het inslaan van de ruit dan wel klimmen in de kantine. Het is nog onbekend wat is ontvreemd.

ROOSENDAAL BOVENDONK

Met alcohol op een bromfiets

Werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Burgemeester Schneiderlaan te Roosendaal een 17- jarige uit Roosendaal rijdend aangetroffen op zijn bromfiets. Bij controle bleek hij te veel alcohol op te hebben. Hij scoorde bij de ademanalyse 415 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. De 17-jarige kreeg een rijverbod van 3 uur en een politietransactie van 75 euro.

Werd afgelopen nacht een bestuurder van een bromfiets gecontroleerd op de rector Hellemonsstraat te Roosendaal omdat hij geen helm droeg en bleek dat hij ten onrechte oranje stickers op zijn bromfiets had. De bestuurder was hiervoor enkele weken geleden reeds bekeurd. Voorts bleek dat hij teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en na blazen bleek 480 ug/l het resultaat. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Later die nacht omstreeks 15:15 uur zagen de agenten dezelde bestuurder weer rijden en nu met iemand achterop. Hij reed weer zonder helm op de brommer, terwijl hij nog steeds een rijverbod had. Doordat de bestuurder een brandgang indook kon hij niet meteen worden aangehouden. De verdachte wacht een fikse boete.

Rijden onder invloed

Werd in de nacht van zaterdag op zondag op de Brugstraat te Roosendaal de bestuurder van een personenauto gecontroleerd, omdat hij de rotonde linksom nam. Bleek dat hij alcohol had genuttigd. De bestuurder werd aangehouden en moest aan het bureau blazen: 435 ug/l. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod van 4 uur.

Zaterdag omstreeks 16.00 uur werd op de Van Beethovenlaan te Roosendaal een 39-jarige inwoner van die plaats aangehouden ivm rijden onder invloed. Juist daarvoor was hij betrokken geweest bij een aanrijdjng. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1060 ugl. Zijn auto was niet verzekerd en de APK was verlopen. Ook krijgt hij een proces-verbaal voor rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. Later mag hij zich verantwoorden voor de rechter.

Fietsendieven op heterdaad

Omstreeks 14.30 uur zaterdag hield de politie op de Hulsdonksestraat in RSD een tweetal fietsendieven op heterdaad aan. Juist daarvoor was er een melding binnengekomen dat een tweetal mannen met een witte VW-bestelbus op diverse locaties in de stad fietsen aan het stelen waren. De aangehouden mannen van 37 en 43 jaar uit St. Willebrord zijn ingesloten in het politie bureau te Bergen op Zoom. Nader onderzoek volgt.

Berouw na winkeldiefstal

Op zaterdag 5-10 werden in de namiddag bij een supermarkt aan de Kennedylaan te Roosendaal een 7-tal lege kratten bier gestolen door twee verdachten. De kratten werden elders bij een supermarkt ingewisseld voor statiegeld. De bedrijfsleider die op de hoogte was van de diefstal sprak beiden hierover aan doch ze ontkenden iets met de diefstal te maken te hebben. Later bracht een van de winkeldieven het statiegeld terug naar de winkel omdat hij blijkbaar toch berouw had van zijn zonden.

Bron: Hans Beurskens