Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Weekend 5 en 6 oktober

Teams Werkendam Woudrichem

Eenzijdige dodelijke aanrijding

Drongelen
: Zaterdagmiddag 5 oktober 02 omstreeks 14.15 uur is een 18 jarige bestuurder uit Drongelen bij een eenzijdig verkeersongeval om het leven gekomen. Als bestuurder van een personenauto schampte hij op De Tol twee in de rechterberm bomen staande bomen. De auto draaide daardoor 180 graden en schoot dwars de rijbaan over en kwam tegen een aan de overzijde staande boom tot stilstand. De medepassagier, zijn 16 jarige broer, is per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis in sHertogenbosch overgebracht. Verpleegkundigen van de traumaheli verleende medische hulp.
Aanrijding met letsel tussen 3 personenauto`s

Woudrichem
: Op zaterdagmiddag 5 oktober 02 reed een auto bestuurd door een 71 jarige man uit Giessen over de Almkerkseweg te Woudrichem. Hij wilde ter plaatse links afslaan. Een achteropkomende 30 jarige automobilist uit Rijswijk had dit kennelijk te laat in de gaten en reed tegen zijn voorganger. Vervolgens schoot hij met zijn auto op de linker weghelft waar hij frontaal in botsing kwam met een tegemoet komende auto bestuurd door een 50 jarige vrouw uit Nieuwendijk. De 71 jarige automobilist is met nog onbekend letsel vervoerd naar het AMC te Utrecht. De twee inzittenden van de tegemoet komende auto werden, na te zijn voorzien van een nekbrace, overgebracht naar het ziekenhuis te Gorinchem. De 30 jarige bestuurder moest zich onder dokterbehandeling stellen. Man aangehouden terzake belediging politieambtenaar

Eethen
: Zaterdagnacht 5 oktober 02 was de politie doende met een alcoholcontrole op de A. van der Kolkstraat. Vanuit de richting Eethen kwam een personenauto aanrijden die het stopteken van de politie negeerde. Na een korte zoektocht werd de auto teruggevonden in de voortuin van een 35 jarige inwoner uit Eethen. De man ontkende met die auto te hebben gereden en vond het nodig om de politiemensen te beledigen. Hij is ter plaatse aangehouden en is na verhoor heengezonden.
Alcoholcontrole

Aalburg
: Binnen de gemeente Aalburg, vond op zaterdag 5 oktober 22.30 uur en zondag 6 oktober 04.30 uur, een alcohol controle plaats. Er werden 412 blaasproeven gehouden. Viermaal een blaasproef die leidde tot nader onderzoek op het bureau te Werkendam. Het betrof een bromfietser met 1,4 promille alcohol in zijn bloed en een bestuurder van een auto met alcohol promillage van 1.7. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Twee auto bestuurders kregen een transactie van 190 euro. Verder kreeg een bestuurder een proces-verbaal terzake belediging van een politieambtenaar. Tevens enkele kleine overtredingen geconstateerd namelijk:


1 x niet werkend remlicht.
5 x mistlichten voeren zonder dat daartoe reden was
2 x voor snelheidsovertreding

1 x voor een lekke uitlaat

2 x voor het niet dragen van een autogordel 2 x rijden door een rood verkeerslicht

1 x voeren van verblindend grootlicht

1 x voor het niet zichtbaar hebben van een kentekenplaat

Aan deze controle deden in totaal 17 politiemensen mee.

Inbraak auto`s
Werkendam: Werd zaterdagnacht 5 oktober ingebroken in auto`s aan de Ereprijs en Speenkruid te Werkendam. Aan de rechtervoorzijde werd het portier geforceerd waarna men in de auto`s kon. Het aanwezige audioapparatuur is uit de auots weg genomen.

Team Oosterhout

Vrouw valt met fiets

Dorst
: Op zaterdag 05 oktober 2002 omstreeks 05.00 uur was er op de Spoorstraat te Dorst een 50 jarige inwoonster van Rijen met haar fiets dusdanig gevallen dat deze per ambulance naar het ziekhuis te Oosterhout moest worden vervoerd met verwondingen aan haar gezicht.
Diefstal uit woning

Oosterhout
: Tijdens de afwezigheid van de bewoners is er op zaterdag 04 oktober 2002, omstreeks 23.00 uur ingebroken in een woning aan de Archimedeslaan te Oosterhout. Aan de achterzijde van de woning bleek met een steen een ruit te zijn vernield. Wat er is weggenomen moet nog worden vastgesteld
Eenzijdig ongeval met letsel

Oosterhout
: Op zaterdag 05 oktober 2002, omstreeks 20.00 uur kwam een 33 jarige inwoner van Dongen rijdende op zijn bromfiets door onbekende oorzaak te vallen op de Hoofseweg. De bestuurder liep hierbij diverse botbreuken op en werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis te Breda. Uit onderzoek is vast komen te staan dat er geen andere voertuigen bij dit ongeval betrokken waren. Diefstal personenauto

Oosterhout
: In de nacht van woensdag 02 oktober 2002 werd er een personenauto, van het merk Opel, type Kadett, zwart van kleur en voorzien van het kenteken YD-88-Pd gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Rozenstraat. De diefstal werd op zaterdag 5 oktober 2002 door de eigenaar ontdekt.
Taxichauffeur mishandeld

Oosterhout
: Op zaterdag 05 oktober 2002 werd er op de Schaepmanlaan een 26 jarige taxichauffeur na een meningsverschil mishandeld door een 65 jarige inwoner van Oosterhout. De dader zat als klant in de taxi en was het niet eens met een beslissing van de taxichauffeur waarop hij de taxichauffeur van achter bij zijn hoofd vastpakte. De taxichauffeur liep een bloedneus en verwondingen aan zijn mond op.
Team Gilze en Rijen

Winkeldiefstal

Rijen
: Een 42-jarige vrouw uit Breda is op 4 oktober 2002 aangehouden voor diefstal van een doos Lego speelgoed uit een winkel aan de Stationsstraat te Rijen. Na verhoor aan het politieburo te Rijen is de vrouw heengezonden met een dagvaardiging. Team Dongen:

Woninginbraak

Dongen
: Tussen vrijdag 4 oktober 4.00uur en zaterdag 5 oktober 21.00 uur, is ingebroken in een woning aan de Aaltostraat te Dongen. Men heeft aan de voorzijde van de woning een raam opengewrikt. Vervolgens de knip op de voordeur gedaan en het huis doorzocht. Onder andere zijn een televisietoestel en DVD speler en een laptop weggenomen.

Team Loon op Zand

Alcoholcontrole

Kaatsheuvel
: Op vrijdagavond 4 oktober werd er een alcoholcontrole gehouden op de Europalaan. Hierbij zijn 25 bestuurder gecontroleerd. Een 36 jarige vrouw uit Kaatsheuvel bleek te veel gedronken te hebben en blies 0,85 promille. Zij kreeg een rijverbod van 3 uur en een dagvaarding uitgereikt.
Aanrijding met letsel

Loon op Zand
: Op zaterdag 5 oktober omstreeks 09:15 uur reed een 33-jarige inwoner uit Berkel-Enschot komende uit de richting van Tilburg over de Kasteellaan richting Loon op Zand.
Gekomen op het kruispunt met de Finantiën en de Kerkstraat reed hij tegen een verkeersheuvel aan welke in het midden van de weg ligt. De verkeersgeleider op deze verkeersheuvel is eruit gereden. De auto belandde aan de overkant in een sloot. De brandweer heeft bestuurder uit zijn auto bevrijd waarna de hij voor nader onderzoek is overgebracht naar het ziekenhuis.

Team Waalwijk:

Sprang-Capelle:
Zaterdagmiddag 5 oktober 2002 omstreeks 12.15 uur botste een 30 jarige man uit Waspik als bestuurder van een personenauto tegen een in de rechterberm staande boom aan de Oudestraat te Sprang-Capelle. Hij moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd. Personeel van de traumaheli verleende hem geneeskundige bijstand. Ernstig gewond is hij overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis te Tilburg.

Bron: Henk Ketelaar