Ingezonden persbericht


P.a. Foto Gefo Erensteinerstr 1, 6463 XM Kerkrade 045-5451380
mail: info@informatique.nl , Website: www.rally2000.nl

PERSBERICHT 10

Van den Berg/Struijs tweede in Rallysprint in Zoetermeer

Tijdens de 8e Proflex Merwede rallysprint, die zondag op het industrieterrein Lansinghage aan de rand van Zoetermeer verreden werd waren Theo van den Berg uit Rijswijk en Etiënne Struijs uit Rotterdam net niet snel genoeg om de overwinning van deze rallysprint in de wacht te slepen. Hun VW Golf IV Kitcar,A7 kwam 11 seconden tekort op de Mitsubishi Lancer Evo 6,5, A8 van Peter Bijvelds. Ronald Leemans (Hank) die dit keer de orders van journalist Armand Verhoef van het autotijdschrift Rally Insight moest opvolgen. Voor hun Mitsubishi Lancer Evo 6 was de 2e plaats in de N4 klasse en 6e algemeen. De derde wagen van het Informatique Rallyteam de Mitsubishi Lancer Evo 6 bestuurd door Tim Struijs met Bert Busch (beiden uit Berkel en Rodenrijs) kwam als 12e algemeen en 4e in de klasse aan de eindstreep.

Theo van den Berg hoefde niet meer voor zijn kampioenschap te strijden, hij heeft de titel voor het sprintkampioenschap al binnen. Het was voor hem vooral van belang de afstellingen van de Golf Kitcar eindelijk voor elkaar te krijgen. Voor de eerste klassementsproef werd de afstelling van de schokbrekers verzet, maar dat leverde overstuur op en een slecht resultaat, dus voor KP2 werd alles weer teruggedraaid. De tijd ging er 6 sec. op vooruit, maar dat waren nog steeds 3 seconden te kort op Bijvelds. Hulp kwam van Ries Huisman die de Proflex schokdempers voor de laatste ronde nieuw afstelde en Van den Berg eindelijk dat gevoel gaf dat hij al die tijd in de golf gemist had. "Nu zijn de remmen en de demping oké, nu pas is de wagen zoals hij hoort te zijn. We hebben sinds kort carbon remblokken waardoor ook de remproblemen gelukkig zijn ook opgelost en ik voor het eerst vertrouwen heb in de auto. De laatste proef reed ik nog eens 8 seconden sneller dan de tweede ronde en 5 seconden sneller dan Bijvelds, die niet liftte. In Barneveld moeten we dan toch eindelijk in de buurt van De Winkel kunnen komen" wat in ieder geval een spannende strijd beloofd in de A7 klasse.

Het leek er in eerste instantie op dat het natte proeven zouden worden maar het weer klaarde op en de vele bezoekers konden zonder paraplu's van het rallygeweld genieten. "Ik had wel op regen gehoopt, maar het ziet ernaar uit dat ik de regenbanden in de bus kan laten," was het commentaar van Leemans voor de start. Over Verhoef achteraf niets anders dan lof. "Het was niet zijn vuurdoop dus hij wist al min of meer hoe het moest. Op een klein foutje na ging het perfect dus ik mocht niet klagen." Leemans reed echter niet aan zijn grens met de Rally van Barneveld in het achterhoofd. Daar moet hij over 2 weken punten voor het Nationaal kampioenschap binnenhalen, dus de wagen moest heel blijven. Voor Tim Struijs en Bert Busch telde deze wedstrijd vandaag evenals de rallysprint 19 oktober in Barneveld mee voor hun sprintkampioenschap. Zoetermeer was met een 12e plaats algemeen en snelste N4 binnen het sprintkampioenschap goed voor 70 punten wat hun totaal op 285 brengt.

Uitslag van de 8e Proflex-Merwede rallysprint 6-10-02
1
Peter Bijvelds / Edward van Mitsubishi Lancer Evo A8 1 0:32:26 -
2
Theo v/d Berg / Etienne Struijs VW Golf IV Kitcar A7 1 0:32:37 0:00:11
3
Hans Weys / Bram Binnendijk VW Golf III Kitcar A7 2 0:33:07 0:00:41
4
Jasper v/d Heuvel / Martine Kolman Mitsubishi Lancer Evo N4 1 0:33:16 0:00:50
5
Roel Fassbender / Bart Hissink Fiat Punto KitCar A6 1 0:33:23 0:00:57
6
Ronald Leemans / Armand Verhoef Mitsubishi Lancer Evo N4 2 0:34:06 0:01:40
12
Tim Struijs / Bert Busch Mitsubishi Lancer Evo N4 4 0:35:21 0:02:55

Op verzoek krijgt u een rechtenvrije foto gemaild